Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Ismet Gavrankapetanović: Osvetit ću se resetovanjem zdravstvenog sistema

0

Seka je oduševljena mojim izborom, otišla je na bolovanje, odmor… Sve je došlo na naplatu, kazao je sinoć u CD-u televizije Face Ismet Gavrankapetanović, novi vd driektora Opće bolnice u Sarajevu.

Na pitanje jesu li ga zvali Sebija i Bakir Izetbegović, Gavrankapetanović odgovara: “Sebija nije, Bakirov broj nemam memorisan, imam puno propuštenih poziva nisam se čuo s Bakirom”.

Upitan je li imao poziv Elmedina Konakovića, kaže da jeste i da ga je Konaković podržao, te da ga je zvao i Fahrudin Radončić, kojem je rekao: “ne priapdam nikome, ne slušam ničija naređenja”.

“Rekao sam mu da mu može propasti koalicija zbog mene. Rekao mi je spasi zdravstvo”, kaže Gavrankapetanović i dodaje da je 80 posto ludi iz SDA zvalo i da su skoro svi iz vrha.

Na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića je li ga zvao Denis Zvizdić, Ismet Gavrankapetanović kaže: “Nije, ali znam da mu je drago”.

O tom eko je odgovoran za sveukupno stanje, odgovara: “Nije sistem da počiva samo na volji kako će Sebija ustati, i podnositi prijave protiv mene i ostalih. To se više nikada neće desiti, taj sistem mijenjamo! Alija mi je rekao; Hoću, Ipe, u bolnicu, samo ako ću kod tebe!”.

Na konstataciju da ga je Alijina porodica smijenil, poručuje: “Ja sam Alijin ljekar i Munirov sin! Sloboda mi je iznad svake vlasti! Nakon hiljadu dana maltretiranja, šikaniranja, ponižavanja, uvreda i prijetnji, kamenja koje je bacano na nas, idemo dalje! Mnogi životi izgubljeni zbog neorganizacije u KS! Imamo kanton iza sebe, ministar dr. Mesihović je potvrdio odluku Upravnog odbora, premijer Nenadić podržao. Osvetit ću se tako što ću resetovati zdravstveni sistem, vratiti barem 60 otjeranih ljekara, liječiti svako dijete, biti transparentan, obavještavati javnost, vlast i Tužilaštvo o svakom problemu u zdravstvu, ali doktori koji se vraćaju moraju se vratiti u KCUS, jer Opća bolnica nema dovoljno kapaciteta”.

O mogućnosti da Sebija Izetbegović ne htjedne sarađivati, Gavrankapetanović poručuje: “Morat će. Nadam se da neće kao zamjenu, na sastanke sa mnom slati dr. Bosanka. Civilizacijska sramota je odbiti pacijenta za liječenje. Svaki ljekar mora kleknuti pred djevojčicu Nadin i izviniti se zbog toga što je uradio. Podhitno to moramo ispraviti”.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version