Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Danas u 15:30 sati počinje prebrojavanje glasova za Predsjednika Republike Srpske BiH, oko 18 hiljada praznih listića za predsjednika RS-a nestalo je samo na području Doboja!

0

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović najavio je još juče, da zbog velikog interesa javnosti u vezi s odlukom CIK-a BiH odlučeno je da se danas u 15:30 sati vrši kontrolno prebrojavanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske, a koja je donesena po službenoj dužnosti CIK-a BiH radi poduzimanja mjera kojima se otklanjaju utvrđene nepravilnosti i vrlo diskutabilnih komentara u javnom prostoru, prebrojavanje odnosno ponovno brojanje glasačkih lističa vršit će se u Glavnom centru za brojanje u Zetri u Sarajevu.

Napominjemo da je samo na području Doboja oko 18 hiljada praznih listića za predsjednika RS-a nestalo, što ukazuje na veliku izbornu krađu, pitamo se šta je tek sa ostalih gradova u Republici Srpskoj BiH!?

BH mediji takođe su došli do informacije da postoje indicije da se u Poštama Srpske glasački listići birsali i korigovali korektorom, no tako se prema pisanjima medija radilo i za prošle lokalne izbore gdje su se vršile razne korekcije u korist vladajućih.

Nezvanično nakon prebrojavanja špekuliše se utvrđivanje jedne od prvih zvaničnih i najvećih izbornih krađa u historiji BIH čiju bi cijenu drakonskim kaznama mogli platiti članovi biračkih odbora odnosno izborne komisije kao i političke partije i njihovi lideri koji su učestovali u ovoj aferi izborne krađe.

Prema špekulacijama očekuje se velika pobjeda Jelene Trivić za predsjednicu Republike Srpske Bosne i Hercegovine ali i veliki poraz Milorada Dodika koji će ukoliko se utvrde neregularnosti izbornog procesa degradirati još više sebe ali i ostatak političke strnake SNSD kao i funkciju člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović koja dolazi iz iste političke partije SNSD BiH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version