Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Kadir Hajdarević: Suad Žilić pretučen je od strane pripadnika policijske uprave Tuzla!

0

Kako prenosi portal “bhreporter.ba” Podpredsjednik nogometnog kluba N.K Rudar suad Žilić sinoć je pretučen je od strane pripadnika policijske uprave Tuzla stotinjak metara od svoje kuće, tvrdi za bhreporter.ba predsjendik skupštine kluba N.K Rudar Kadir Hajdarević.

Njegovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani, ovim putem želimo da obavjestimo javnost, da je naš dugogodišnji član i aktivista Kluba, koji trenutno obnaša dužnost zamjenika predsjednika skupštine NK Rudar Bukinje- Šićki Brod, gospodin Suad Žilić , brutalno pretučen, samo 100 metara od svoje kuće.

Kako saznajemo od imenovanog pretučen je od strane pripadnika policijske Uprave Tuzla, Policijska stanica Zapad-Miladije.

Suad Žilić slovi za jednog veoma uzornog komšiju, humanistu i uzornog roditelja i supruga. Demobilisani borac je ARBiH , čiji je bio pripadnik tačno 1463 dana, pokretač je mnogih akcija u svojoj MZ, koreograh mnogih KUD-eva Grada Tuzle i šire.Dugogodišnji je aktivista i član Uprave NK Rudar, Općinski viječnik Tuzla, bio je član općinske komisije za ljudska prava i slobode Tuzla.

1 / 7

Rođen je 1960 god., oženjen i ima jedno žensko dijete. Kompletna porodica je uzorna. Iz razloga što gosp. Suad Žilić trenutno obnaša dužnost zamjenika predsjednika skupštine NK Rudar, mi kao Klub osjećamo potrebu i obraćamo se javno svim nadležnim institucijama i službama, da sprovedu samo fer, korektnu i profesionalnu istragu povodom ovog slučaja.

Ne želimo ni u jednom trenutku da se mješamo u rad policijskih, tužilačkih i sudskih službi, ali neko nam je dužan , kao građanima sutra da nam da obrazloženje, šta to treba čovjek da uradi da bi ovako bio pretučen, jer iz priloženog se vidi da je ovo malte ne bio i pokušaj ubistva. Gospodo želimo samo istinu, zar je ovo zaslužio jedan demobilisani borac ARBiH sa 1463 provedenih dana direktnog učešća u odbrani domovine BIH. Klub NK Rudar okuplja borce Armije RBiH, RVI ARBiH i djecu istih.

Predsjednik Skupšine NK Rudar

Kadir Hajdarević

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version