Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Trivić: Nastavnici u RS se uspješno prilagodili nastavi na daljinu

0

Školska godina u Republici Srpskoj završena je uspješno, iako je bila obilježena izazovima drugačijeg vida izvođenja nastave, prilagođavanjima i novinama, ne lako savladivim u okolnostima ozbiljne epidemiološke situacije s kojom smo bili suočeni – istakla je entitetska ministrica prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Izrazila je zahvalnost svim prosvjetnim radnicima, učenicima i njihovim roditeljima, jer su, kako je saopćeno iz resornog ministarstva, uspješno odgovorili svim zahtjevima izvođenja nastave na daljinu.

-Nastavnici su iskazali zavidnu spremnost da se prilagode svim zahtjevima nastave na daljinu, stimulišući interaktivnost i kvalitetnu komunikaciju sa učenicima i roditeljima – navela je Trivić.

Iskustva stečena tokom izvođenja nastave na daljinu veoma su korisna u smislu uvođenja novina u vaspitno-obrazovni proces koji se očekuje od sljedeće školske godine.

Učenicima završnog razreda osnovne škole poručila je da upišu željena zanimanja, te da prilikom odlučivanja o upisu u srednju školu razmotre i deficitarna zanimanja, u okviru kojih će tokom školovanja imati priliku da steknu relevantna praktična znanja, a koja će im obezbijediti i sigurno zaposlenje po okončanju školovanja.

Nastava u novoj školskoj godini počet će 1. septembra.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version