Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

SDA politika: Kako je kantonalna zastupnica Samra Ćosović-Hajdarević, majka troje djece ostavljena na cjedilu

0

Prije nekoliko dana navršila su se dva mjeseca od kako je kantonalna zastupnica Samra Ćosović – Hajdarević odlučila napustiti Skupštinu i svoju poziciju za koju je uredno osvojila podršku građana prepustiti dalje sve do zastupnika Harisa Zahiragića.

Ovakav prijedlog došao je iz same Centrale, a kako izvori tvrde, da bi to izgledalo što vjerodostojnije sam predsjednik Izetbegović razgovarao je sa Ćosović – Hajdarević i obećao joj da će “biti rješena”.

Prošla su dva mjeseca i ova zastupnica “nije rješena” , a sve oči uprte su u nju. Prvi pokušaj upošljavanja u Centralnu banku propao je prije nego je i počeo, kao i drugi pokušaj upošljavanja u FIA-u gdje zastupnica nije prošla testove koje je morala položiti.

U međuvremenu ova majka sa troje djece je bez primanja, a sve to da bi radiklani i u procedure neupućeni mlađahni Haris Zahiragić ušao u skupštinske klupe i kao zastupnik vrijeđao inteligenciju kako svojih kolega zastupnika, tako i građana. No za Samru izgleda niko i ne mari i prepuštena je sama sebi, uz poneku riječ podrške koju dobije sa vremena na vrijeme.

Primjera radi kada SDA želi zaista da “riješi” nekoga ona to radi ekspresno:

Haris Zahiragić je tako uposlen u Zavod zdravstvenog osiguranja kao stručni saradnik za sjednice UO, a što je zastupnik Igor Stojanović (SDP) pojasnio i šta znači, kopirao je materijale u više primjeraka i za to uzimao platu u iznosu od 1.800 KM (neto).

Ali Turković, sin ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković uposlen je u OSA-i i raspoređen na rad u ambasadu BiH u Katar.

Youtuber Adnan Cerić zvani Cerix, nekadašnji zaručnik kćerke predsjednika SDA Bakira Izetbegovića uposlen je na poziciju zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH itd.

Iz svega je jasno vidljivo da Ćosović – Hajdarević ne predstavlja nikakav prioritet SDA sada kada je već odstupila sa funkcije i da više onaj dogovor koji je imala sa predsjednikom prije nego je donijela ovu odluku, ne važi.

Samra Ćosović – Hajdarević ozbiljna je žena, sa validnom diplomom, sa državnog Univerziteta.

Da je bilo želje i htijenja Ćosović – Hajdarević čekala bi sada već treću platu od koje bi izdržavala bez problema svoju djecu, kao savjetnica premijera Novalića, Turković, Cikotića ili kao šefica nemedicinske discipline na KCUS-u umjesto duboko kompromitovane Muvedete Butmir – Čedić.

Ako ništa Ćosović – Hajdarević bi se sigurno čestitije bavila ovim poslom od dotične.

Ovakav selektivni odnos SDA doveo je ovu stranku do ruba propasti, a jedino još rijetki poput Jasmine Bišćević – Tokić i Mahira Dević mogu da brane ovakav pristup i može im pod kožu, sve dok oni ne postanu “Ćosović – Hajdarević”, a postat će!

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version