Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Srpski Blok postavio “ULTIMATUM” Bošnjacima u Brčko distriktu BiH!

0

Redakcija našeg portala “TIMES.BA” putem svoji izvora koji su bliski SDA došla je do informacije da je danas u poslije podnevnim satima održan sastanak odnosno razgovor između predstavnika Bošnjačkog sporazuma (SDA,SBIH,SDP i turska nacionalna manjINA Alija Denjagić) koji je predvodio ESED KADRIĆ Predsjednik STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE-SDA.

S druge strane od prisutnih iz predstavnika SRPSKOG BLOKA bio je Đorđa Kojić SNSD, te Siniša Milić kako nađ izvor tvrdi.

Prema informacijama našeg izvora predstavnici naroda iz reda SRBA ESEDU KADRIĆU postavili su ULTIMATUM!

Ukoliko Bošnjaci žele POZICIJU gradonačelnika, mogu je dobiti ali pod uslovom da se odreknu jednog šefovskog mjesta odnosno jednog odjeljenja i jednog savjetnika u korist naroda iz reda SRBA. Predpostavljamo da se radi o odjeljenju za OBRAZOVANJE koje je pripadalo Bošnjacima odnosno SDA.

To bi značilo da bi BOŠNJACI umjesto 4 šefovske pozicije spali na 3 šefovske pozicije odnosno sa 4 odjeljenja na 3 odjeljenja u VLADI BRČKO DISTIRKTA BIH.

Bio bi to zaista potop Bošnjaka i bila bi to velika izdaja u ličnu korist ukoliko bi se dopustilo da se Bošnjacima koji su osvojili najveći broj glasova ove lokalne izbore oduzme jedno odjeljenje i jedan savjetnik. Odnosno bošnjaci bi time izgubili i jedan veći dio BUDŽETA Brčko distirkta BiH.

Bošnjaci kao pobjednici treba da dobiju mjesto GRADONAČELNIKA i zadrže sve funkcije u odjeljenjima zajedno sa istim brojem savjetnika.

No pitamo se da li će ESED KADRIĆ pristati na ponuđeni ULTIMATUM od strane predstavnika SRPSKOG BLOKA ili ne zbog lične koristi ostaje nepoznato.

Hoće li ESED KADRIĆ izdati svoje glasače i narod odbijanjem funkcije gradonačelnika?

Hoće li ESED KADRIĆ ponovo prokockati poziciju gradonačelnika kao godine 2013 kada je poziciju gradonačelnika koja je pripadala Bošnjacima predao narodu iz reda Hrvata ?

Hoće li ESED KADRIĆ dopustiti da bošnjaci izgube jedan dio budžeta Brčko distrikta BiH?

Postavlja se dosta pitanja i špekulacija međutim jedno je sigurno!

Bošnjaci u Brčko distirktu ne smiju dopustiti sebi da im bilo tko postavlja bilo kakve ULTIMATUME jer su upravo Bošnjaci dobili najviše glasova ove lokalne izbore u Brčko distriktu BiH.

Pitamo se da li je na pomolu formiranje snažnog BOŠNJAČKOG BLOKA koji bi činile sve Bošnjačke političke partije zajedno te udruženim snagama suzbili i sprječili postavljanje bilo kakve vrste ULTIMATUMA koji je postavljen BOŠNJACIMA.

Jer Bošnjaci su uvijek snažno,složno i jasno odgovarali na ULTIMATUME i mnogo većim silama od ove.

Za sada je sve to nepoznato ali pred nama je vrijeme koje će pokazati jasan ishod….

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version