Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Napustio nas je ugledni brčak Prof. dr. Šefik Mulabegović…

0

Preminuo je naš uvaženi profesor i javni radnik dr. Šefik Mulabegović. Kažu otišao je na bolji svijet. No, kako kažu njegovi prijatelji, mnogo ćete faliti nama na ovome svijetu. Neka vam je lahka zemlja i odabrano mjesto u dženetu pored vaše Sadete.

Univerzitetski profesor Šefik Mulabegović, koji je više od 40 godina posvetio obrazovanju i naučno-istraživačkom radu, preminuo je jučer u 87. godini.

Bio je jedan od osnivača Ekonomskog fakulteta u Tuzli. Nakon osnivanja Univerziteta u Tuzli 1976. godine, izabran je za prvog predsjednika Savjeta Univerziteta, a 1978. godine za prorektora Univerziteta za nastavu i studentska pitanja.

Godine 1987. izabran je u zvanje redovnog profesora na predmetu Statistika. Od 1994. godine, ponovo je izabran u zvanje prorektora na Univerzitetu u Tuzli, te je zaslužan za pokretanje „Ljetnog Univerziteta u Tuzli“ koji se tradicionalno održava svake godine.

U 2000. godini vršio je dužnost Rektora Univerziteta. Za vrijeme svoje dugogodišnje akademske karijere, bio je učesnik na mnogim razvojnim projektima u saradnji sa Ekonomskim institutom u Tuzli, te objavio mnogo različitih publikacja.

Samo prije mjesec mediji su objavili fotografiju rahmetli profesora Mulabegovića kako na mezarje svoje rahmetli supruge Sadete, koja je preminula sredinom prošle godine, nosi ružu.

Lijepe riječi o profesoru i njegovoj supruzi napisaše profesorovi prijatelji:

Znate li da stvarno postoje ljubavi koje traju do posljednjeg daha onog koji živi i tako voli.
Ako ne vjerujete, pogledajte…

Ovaj divni čovjek svake sedmice dolazi po dvije ruže. Jednu nosi na mezar svoje supruge, a drugu da postavi pored njene slike u stanu. Za ženu i ljubav koja u njegovom srcu i njegovim mislima i dalje živi.
Bilo bi lijepo kada bi i mi poštovali svoje saputnike dok su živi kao što on poštuje svoju rahmetli suprugu.
Mislite o tome kada idući put prođete pored cvjećare Vaša Čarolija.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version