Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Hoće li visoko pozicionirani funkcioner pravosuđa BD BIH predati svoj “OSCAR” za mir, visoko pozicioniranom čelniku vlade Brčko distrikta BiH nakon zajedničkog sastanka!?

0

Ovih dana u Brčko distriktu BiH zajedno su se sastali visokopozicionirani funkciner pravosuđa i visoko pozicionirani funkcioner vlade Brčko distrikta BiH a zajedno ih je uvezao zajednčki prijatelj. Ovaj sastanak se desio sa ciljem kako bi se ispeglale neke odrđene radnje u korist visoko pozicioniranog funkcinera vlade Brčko distrikta BiH u trenutku kada odluka treba biti donešena a za uzvrat bi se vratili i isplatili neki pravosudni regresi sudijama o kojima ćemo pisati naknadno. Visoko pozicionirani fuknciner vlade sve bi uradio samo da ne izgubi utakmicu na Bajramskom turniru u Brčkom. On bi čak i krave prodao i platio visokom cijenom samo da osvoji turnir.

S druge strane Jugoslovenska JNA a i Srbijanska BIA žale što se “OKSAR” tek tako dodjeljuje svima pa čak i onima koji ne glume dobro. Ovom činjenicom vezanom za “OSCARA” OHR je bio zatečen a Britanci im se smješkaju.

No tu nema šta da bude čudno mnogi su funkcineri raznih institucija zaboravili OHR-u dostaviti svoje ratne biografije. Kontrola se gubi a institucije se privatizuju sve u korist politike izgleda da politika dobro plaća i podmazuje kroz budžet BD BiH.

Inače Brko distrikt BiH je poznat po velikom broju bivših obavještajaca,udbaša i sl. dobar njih se zavukao u razne funkcije distrikta. James Bond 007 je ustvari porjeklom iz Brčkog ali to je javna tajna.

Građani Brčko distrikta BiH traže pravdu visoko pozicionirani funkcioneri im nude svoje lične kompromise između njih Institucija i političara.

Hvalio se visoko pozicionirani funkcinoer vlade Brčko distrikta BiH kako su svi njemu odani i da mu niti jedna situacija nije ne rješiva. Hvalio se imenom i prezimenom osobe sa visoke pravosudne funkcije van Osnovnog suda sa kojima je pronašao kompromis i to se čulo daleko.

No sve oči su uprte u vagu pravde šta će se dogoditi vidjet ćemo uskoro. No jedno je sigurno “OSKARI” se ne dodjeljuju kontra obavijestima ali što bi pjesma Borisa Novkovića rekla.:

I opet Dunavom plove brodovi
A ti više za mene ne brini
K’o lišće sam, vjetar me raznosi
Vukovi ne odustaju sami

Uskoro nastavak…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version