Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA koristi službena vozila za prevoz svjedoka tužilaštva protiv bivših pripadnika ARMIJE BIH Rizvanovića i ostalih, Gradonačelnik šuti!

0

U izjavi za Times.ba, Rizvanović je kazao da na pretresu predmeta 08.01.2021.godine , Rizvanoviću i ostalima, svjedok Tužilaštva Srpske nacionalnosti M.J. , dovezen sa vozilom Skupštine Brčko distrikta BiH, marke Passat registracionih oznaka T13-K-353. Vozilom je upravljao vozač Skupštine Brčko distrikta Bošnjačke nacionalnosti inicijala  E. R.

Na ovaj način reagujemo jer se već drugi puta svjedoci tužilaštva u ovom procesu  koriste službena vozila Brčko distrikta.

Povodom ovog slučaja iz kluba poslanika Narod i Pravda Brčko distrikta BiH javili su se našoj redakciji te tvrde da su kontaktirali stručnu službu Skupštine Brčko distrikta BiH i na upit tko je koristio to službeno vozilo dobili su odgovor da je vozilo na korištenje dobio jedan od aktuelnih zastupnika u Skupštini Brčko distrikta Srpske nacionalnosti.

Iz kluba poslanika Narod i Pravda Brčko distrikta BiH za TIMES.BA izjavili su da će se lično potruditi kao zastupnici da se sve detaljne informacije oko ovog slučaja saznaju i obznanane javnosti jer u koliko imaju pravo da svjedoci u ovom procesu koriste službena vozila, zašto ne bi imali i svi drugi učesnici ovog procesa koji također putuju.

Takođe, ovaj sudski proces se nažalost u javnosti na nekim portalima ne prenosi istinito, kao što je Detektor.ba, kako bi se iskrivila i javnost pogrešno upoznata, nažalost niko od brčanskih javnih servisa nije zainteresovan za istinito prenošenje ovog veoma vaažnog sudskog procesa, iako je sudski proces otvorena za javnost.

Isti slučaj se desio 11.09.2020. godine, M.M. inspektor za ratne zločine u Policiji Brčko distrikta je stupio u kontakt bez prethodnog naloga Suda BiH, sa svjedokom N. D. kojeg je službenim vozilom  dovezao na pretres pred Sud BiH, za šta postoje i materijalni dokazi. Obratili smo se unutrašnjoj kontorli Policije Brčko distrikta BiH, na šta su oni odgovorili da nema elemenata krivičnog djela.

Svjedok na suđenju u službenom vozilu sa inspektorom za ratne zločine Policije Brčko distrikta BiH

Obraćali smo se i Skupštinskoj komisiji za javnu bezbjednost i rad policije povodom ovog slučaja od kojih nikad nismo dobili odgovor, u toj komisiji bio je zastupnik Turske nacionalne manjine Alija Denjagić, napomenuli su u svojoj izjavi optuženi u ovom predmetu.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version