Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Siniša Milić podnio ostavku sa funkcije gradonačelnika Brčko distrikta BiH

0

Kako smo saznali prema pisanjima portala otisak.ba Siniša Milić podnio je ostavku na funkciju gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Milić je danas podnio ostavku na funkciju gradonačelnika Brčkog, s ciljem rješavanja svog radno-pravnog statusa, a ovakav potez mu omogućava povratak na raniju poziciju stručnog savjetnika za odnose s javnošću u Skupštini distrikta.

Kako je potvrđeno iz Vlade Brčko distrikta portalu klix.ba, do izbora novog gradonačelnika, vladom će predsjedavati Anto Domić, zamjenik gradonačelnika.

Naš portal je takođe saznao da je SINIŠA MILIĆ uredno uspio rjesiti svoj radni status koji bi ga vratio na staru funkciju koju je obnašao prije preuzimanja funkcije gradonačelnika.

To naravno nije bio slučaj sa bivšim šefom ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE Senadom Osmanovićem koji je podnio ostavku sa istim razlogom ali u pokušaju da zakonski neproceduralno i nelogicno zauzme poziciju šefa pododjeljenja za ljudske resurse i zapošljavnaje gdje je imenovao sam sebe na tu poziciju bez javnog oglasa odnosno konkursa koji je na isti dan njegove ostavke bio djelimično poništen.

Upravna inspekcije kabineta gradonačelnika rješenje Senada Osmanovića je protumačila da nije u skladu sa zakonom jer postoji dosta nelogičnosti u proceduri.

Napomene radi SENAD OSMANOVIĆ prije preuzimanja pozicije ŠEFA ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE obnašao je funkciju NASTAVNIKA HISTORIJE u Drugoj osnovnoj školi u Brčkom na koju bi trebao i biti vraćen nakon isteka mandata ili razrješenja duznosti šefa odjeljenja za obrazovanje.

VEZANI TEKST:

SENAD OSMANOVIĆ podnio ostavku sa mjesta ŠEFA ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE!!!

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version