Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Tomaš Dragan je novi Predsjednik Osnovnog suda u Brčko distirktu BiH!

0

Novi Predsjednik Osnovnog suda Brčko distrikta BiH je Tomaš Dragan. Tomaš je rođen je u zagrebu 27. maja 1960. godine u Zagrebu. Od 1962. živi i radi u Brčkom. Ipak na kraju konkurs za Predsjendika Osnovnog suda pojednci nisu uspjeli da ponište kako smo ranije i najavljivali konkurs za Predsjednika suda, iako su apetiti pojedinaca “dobro uigrane ekipe” bili vlo jasni ali i opasni za sistem. No VSTV BiH je ipak na kraju pročitao namjere pojedinaca pa je suzbio sve smicalice kada je u pitnaju funkcija Predsjednika Osnovnog suda u Brčko distriktu BiH.

Osnovni u srednju školu Tomaš je završio u Brčkom, a Pravni fakultet završio je na Univerzitetu u Beogradu.

Od 1. januara 2013. godine Tomaš radi kao sudija Osnovnog suda u Brčkom. Od 2002. radi zaposlen je u ovoj instituciji na mjestu šefa registra prava na zemljište. Novoimenovani predsjednik brčanskog Osnovnog suda obavlja i dužnost predsjednika Udruženja sudija u Brčkom.

Oženjen je i otac je dvoje djece.

Inače, Tomaš je na funkciji predsjednika Osnovnog suda u Brčkom zamijenio Jadranka Grčevića, dosadašnjeg predsjednika koji se na toj dužnosti nalazio od 2001. godine, od kada je uspostavljeno multietničko sudstvo u Brčko distriktu BiH.

Novom Predsjendiku Osnovnog suda ispred redakcije portala “TIMES.BA” Čestitamo i želimo puno sreće u radu.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version