Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Kad gradonačelnik šupljira

0

Zabrinuti gradonačelnik

Sukob Marković/Kadrić

Podsjetimo se svi, a možda najprije gradonačelnik milić, na 53. sjednicu Skupštine glavnog grada BiH. Na toj sjednici je u žustroj raspravi predsjedniak skupštine sa poslanikom markovićem, prilično nekulturnim tonom hodžice koji misli da je brčanski šerif, izneseno niz priznanja o korupciji i drugim nezakonitim radnjama koje je činio predsjednik skupštine. Usput je priznao i da su brojni poslanici umiješani u te nečasne, koruptivne radnje. Svo vrijeme gradonačelnik sjedni na sjednici, premješta se iz fotelje u fotelju, trlja čelo, cupka nogama i šuti kao riba. Koliko znam, ta šutnja se nastavlja i nakon sjednice. Niti jedna osuda, niti jedan komentar makar.

Kažu da se tužilaštvo pozabavilo ovim slučajem ali rezultata poznatih javnosti još nema. Pokušaj amortizacije je bio fingiranom svađom između gradonačelnika i sda ekipe povodom ukrašavanja centra grada zastavicama BiH nekako oko Dana nezavisnosti BiH. Nakon par dana prepucavanja nastupila je korona kriza i sve je, izgleda, palo u zaborav.

Dođe vrijeme za lokalne izbore. Odjednom se gradonačelnik sjetio da progovori i zabrinut, fol, traži odgovornost direktora JU Zdravstvena ustanova zbog lošeg stanja u zdravstvu. Zabrinuti gradonačelnik Na čelu te ustanove je odavno kadrićeva ekipa i odavno se da tu malo šta štima. Pandemija je samo ogolila stanje. Sve ove godine gradonačelnik šuti i pušta kadrića da preko svojih apartčika radi šta mu je volja, što se jasno i glasno vidi i u video prilogu sa pomenute sjednice.

U proteklim godinama bilo je nebrojeno razloga, da ne kažem prilika, da se pokrenu neke stvari u cilju poboljšanja zdravstva u Brčko Distriktu. Nije dovoljno u jeku pandemije postaviti penzionisanog hirurga za savjetnika a stručnjaka iz drugih oblasti nema. Nije se gradonačelnik oglasio ni kada je pokrenuta moderna laboratorija za ispitivanje covid virusa a testova nije bilo već se na testiranje moralo u Tuzlu ili negdje drugo van Distrikta.

Gradonačelniče, manite se šupljiranja. Vidi se sa vrha Majevice pa čak i sa Pala da je to samo predizborna šuplja. Mogli ste Vi i bolje !

PS Koliko se hodžica sekira za gradonačelnikove prozivke pokazuje i trening nejgovih kandidata za nastupajuće izbore koji se održava izravno u prostorijama Skupštine Brčko Distrikta. Gradonačelniče, znači li to da je Skupština otovorena i za sve druge stranke i nezavisne kandidate?

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version