Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Ovo su mogući ministri sigurnosti iz Krajine

0

Savez za bolju budućnost neće predložiti kandidata za ministra sigurnosti BiH nakon što je Fahrudin Radončić podnio ostavku, a predsjednik SDA Bakir Izetbegović zamolio dojučerašnjeg partnera na državnom nivou da SBB predloži novo ime. Jasno je to iz današnjeg obraćanja zastupnice SBB-a u Predstavničkom domu PS BiH Edite Đapo.

Nakon što je Adil Osmanović (SDA) pozvao SBB da predloži kandidata te kazao kako SDA još uvijek čeka sa svojim prijedlogom, Đapo je poručila kolegi da nema razloga za dalje pozivanje.

„Nadamo se da ćete brzo predložiti novog ministra sigurnosti“, kazala je Đapo što se može shvatiti i kao odgovor Radončića na molbu Izetbegovića.

Izetbegović je danas novinarima potvrdio da će Kadrovska komisija SDA do petka imati prijedloge kandidata za tu poziciju, a da bi to mogao biti i neko iz Krajine uzimajući u obzir pogođenost migrantskom krizom upravo Unsko-sanskog kantona i neko ko razumije cijelu situaciju. Inače, Izetbegoviću se zamjeralo što je Krajina zapostavljena kada je riječ o određenim pozicijama.

Kako je Patriji potvrđeno u opticaju je nekoliko imena iz KO SDA USK za mogućeg ministra sigurnosti BiH.

Esad Bašagić iz Cazina bio je zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH u prošlom sazivu, kao i predsjednik Odbora za boračko-invalidska pitanja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Drugo ime je Ervin Bibanović koji je bivši ministar unutrašnjih poslova USK, a sada je šef kabineta ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudina Dedića.

Treće ime koje se spominje je Senad Kljajić, brigadir u penziji, te je bio predsjednik Organizacije “Zlatnih ljiljana” iz Sanskog Mosta. Bio je blizak Asimu Kamberu, aktuelnom zastupniku SDA u Parlamentu FBiH i dugogodišnjem predsjedniku OO SDA Sanski Most i članu Glavnog odbora SDA.

Očekuje se još nekoliko imena u prijedlogu Kadrovske komisije, a SDA će trebati kandidata kojeg će podržati HDZ BiH i SNSD.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version