Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Građani potpisuju peticiju podrške ef. Musiću. Od reisa Kavazovića traže da odbaci ostavku glavnog sarajevskog imama

0

Kenan Musić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, objavio je na jučer na Facebooku da je predao ostavku na tu poziciju reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću. Taj svoj potez objasnio je stalnim opstrukcijama u vršenju dužnosti i organiziranog progona i “stravičnog mobinga svih neistomišljenika”.

Kako je napisao na Facebooku, prethodne dvije godine njegovog mandata obilježile su “kontinuirane opstrukcije i blokade u izvršavanju emaneta povjerenog glavnom imamu, nemogućnost pozitivnog utjecaja na odabir najboljih i najsposobnijih imama za predvođenje džemata, uskraćivanje uvida u osnovne elemente finansijskih i vakufskih procesa, te stalne laži i insinuacije usmjerene na diskreditaciju mene i ljudi sa kojima sarađujem”.

Ova vijest iznenadila je mnoge Sarajlije koji su pokrenuli peticiju u kojoj daju podršku Kenanu ef. Musiću. U peticiji pozivaju Rijaset Islamske zajednice u BiH da odbaci ostavku hfz. Kenana, te provedu istragu po njegovim saznanjima i sankcioniše neodgovorne.

“Apelujem na našeg uvaženog Reis ef. Huseina Kavazovića, da bezuslovno odbije podnesenu ostavku Glavnog imama, našeg Hafiza Kenana Musića, i zamolit ću da se obrati zorna pažnja na navode na koje je Hafiz ukazao. Lično smatram da bi takav potez urodio jačanju naše Islamske zajednice. S poštovanjem!”, napisao je u potpisu peticije korisnik Alen Šarčević.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version