Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

‘Ježeva kućica’ na Velikoj sceni zeničkog BNP-a

0

Bosansko narodno pozorište (BNP) Zenica otvara vrata za svoju publiku, uz sve preporučene mjere zaštite koje će biti osigurane u pozorišnim prostorijama.

Tako će u četvrtak, 11. juna na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta biti odigrana predstava za djecu “Ježeva kućica” autora Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa Kulturno-sportskim centrom Kakanj i Centrom za kulturu Zavidovići, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću BNP-a Zenica.

Predstava “Ježeva kućica”, kao i Ćopićeva knjiga, podučava kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima.

U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović. Za muziku i korepeticiju predstave je zadužen Abidin Čolaković. Scenografija predstave je povjerena Mensuru Begićeviću, a kostimografija i kreacija maski Eni Begičević-Čeliković. Jezičku adaptaciju i lekturu predstave potpisuje Merima Handanović.

Iz BNP-a Zenica zamolili su pozorišnu publiku da na izvedbu predstave dođu bar dvadeset minuta prije početka kako bi se izbjegla gužva pri ulasku i izlasku u pozorišne prostorije.

Također je, podsjećaju iz BNP-a Zenica, preporučeno je nošenje zaštitne maske u pozorišnim prostorijama, navodi se u saopćenju.

Share.

Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version