Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Sumnjive malverzacije pri konkursima u ZAVODU ZA IZGRADNJU BRČKO DISTIRKTA BIH biranje podobnih?!

0

Prema informacijama do koje smo došli putem naših izvora, saznali smo da je na prijavi za konkurs u ZAVODU ZA PLANIRANJE,PROJEKTOVANJE I IZGRADNJU BRČKO DISTIRKTA izostavljena, odnosno sakrivena prijava na konkurs jednog od prijavljenih kandidata.

Kandidat koji se regularno zakonski prijavio na konkurs za poziciju glavnog inžinjera i glavnog urbaniste ima obogaćen CV (radnu biografiju) ali se nije našao na spisku prijavljenih na pomenuti konkurs.

Radi se o mladom magistru sa državnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koji poznaje engleski jezik a koji ima bogato iskustvo u struci te koji je radio u KATARU na stadionima za svjetsko prvenstvo u nogometu planiran za godinu 2022. A o kakvom je stručnjaku riječ govori i činjenica da je upravo on radio na VIP ložama za predsjednika odnosno kralja pomenute zemlje.

ZAVOD ZA PLANIRANJE,PROJEKTOVANJE I IZGRADNJU BRČKO DISTRIKTA BIH

Kako smo saznali kandidat je uredno,zakonski popunio prijave i predao na pisarnicu zajedno sa svojim prijateljem koji je takođe predao prijavu na na dvije pozicije. Nakon izvjesnog vremena izašla je lista prijavljenih kandidata za pomenuti konkurs ali on se uopšte nije nalazio na spisku prijavljenih, dok se njegov prijatelj sa kojim je zajedno uredno predao prijavu nalazio na spisku prijavljenih na pomenutom konkursu.

Nakon toga osoba je pozvala pisarnicu i pitala zašto se njegovo ime ne nalazi na spisku jer je uredno predao prijavu iako ni jedan od pomenutih nisu dobili potvrdu prijema iy pisarnice. Osoba iz pisarnice kazala je da ona nema nista sa tim jer je navodno kako ona kaze gospodin ISMET DEDEIĆ (direktor pomenutog ZAVODA) došao, pokupio sve prijave i otišao.

Postavlja se pitanje da li ovo znači da je u startu eliminisan kandidat sa najboljom radnom biografijom kako bi se konkurs mogao namjestiti nekome podobnom, pitamo se.

Pozivamo institucije Brčko distirkta BiH Policiju i Tužilaštvo da rasvjetle ovaj slučaj koji aludira na krivično djelo.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version