Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

SDA na društvenim mrežama k’o Alisa u zemlji čuda – ovo je Bakirova “vojska” sa kojom je najavio trku

0

Ova ekipa je energična, zna se dobro koristiti modernim sredstvima – društvenim mrežama, tu su nam pobjegli. Trkat ćemo se, idu iduće dvije godine”, rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović s osmijehom za N1 televiziju govoreći o “Četvorci” koja ih je potukla u Sarajevu.

Iz Bakirove izjave postavilo se pitanje da li on uopšte zna šta tačno označava termin “društvene mreže”, obzirom da se da naslutiti da je pod tim mislio i na sliku SDA u medijima, koja je, ništa drugo do samo realno prikazivana.

Umjesto promjena unutar stranke koje su očigledno potrebne, Bakir je odlučio da kadrira junoše koji će se početi oglašavati na Facebooku (obzirom da su Instagram i Twitter nepoznanice).

Podjelili su se u tri grupe:

Jednu čine polititčki angažovani pojedinci iz SDA kao što su Haris Zahiragić odnedavni kantonalni zastupnik kojem je ovo mjesto ispregovarano sa čak četiri zastupnika koji su imali više glasova od njega, Edin Ramić federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica koji je ostao upamćen po tome što je bolesne junice dodjelio povratnicima u Srebrenici i Salko Zildžić zastupnik u Predstavničkom domu FBiH koji nije poznat ni po čemu.

Za drugu grupu za malo sirovije komentare, mahalske prirode uz primjesu prostakluka odredio je svog podanika sa deponije Smiljevići Adnana Lingu, zatim kvazi privrednika koji vjerovatno do poslova dolazi upravo braneći neodbranjivu politiku SDA Samira Avdića, te nekoliko priprostih ženskih osoba koje vide ostvarivanje svoje egzistencije kroz ovakav vid angažmana. Ovi drugi, vode i po nekoliko lažnih profila, obzirom da u SDA još vide botovske profile kao nešto relevantno.

Treću grupu koju čini “objektivna intelektualna elita” utjelovljena u liku i djelu Elvisa Kondžića šefa kabineta Bakira Izetbegovića u Domu naroda PSBiH donedavnog njegovog kritičara i umalo člana Naroda i Pravde koji je na Općim izborima 2018. izvlačio iz Centrale SDA informacije i spiskove glasača te molio Elmedina Konakovića da mu ih dostavi, Dženana Selimbegovića zamjenika sekretara Predsjedništva BiH koji je ostao zapamćen po svečanom otvaranju trotoara ispred zgrade Predsjedništva i Jasmina Mulahusić, informanta OSA-e kojeg je prema vlastitim tvrdnjama vrbovala SOA.

Izetbegović je sa ovakvim odabirom već u samom startu nanio ogromnu dodatnu štetu Stranci demokratske akcije, jer prva grupa je omražena javnosti, druga se ne doživljava ozbiljno i obično je ismijavana po društvenim mrežama, od onih koji znaju da ih koriste, dok je treća grupa jednostavno gupa narušenog društvenog kredibiliteta i bez ikakvog utjecaja na javno mnijenje, grupa koju slabo ko i doživljava za ozbiljno.

Posebno je važno naglasiti da najprizemnije uvrede i komentari kakvi su ohrabreni iz Centrale SDA nisu donijeli nikakve rezultate. SDA treba intelektom obdarene ljude koji će snagom argumenta i istinom, ukoliko je to moguće, stati u odbranu SDA.

Tako da sa njima ovakvima nema nikakve trke, kako je najavio u svojoj izjavi sa početka Bakir, sa njima ovakvima ima samo potpuni sunovrat.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version