Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

HARIS PAŠOVIĆ: Nije poznato zašto SDA nije pozvala Bošnjake u Americi da glasaju za Bidena

0

Niko nikad nije znao da Joe Biden ima toliko tajnih navijača u SDA! Oni su treperili od neizvjesnosti, kao Wihtmannove vlati trave na vjetru, tokom izborne kampanje u Sjedinjenim Američkim Državama – doduše u dubokoj ilegali. Oni su, skriveno, cupkali u mjestu, u nadi da će njihov najdraži Biden pobijediti i okončati tamnu noć koja se nadvila nad Biserom Turković (prema njenoj izjavi).

Građani Sarajeva slave pobjedu JOE BIDEN-a

Nije poznato zašto ova stranka nije pozvala Bošnjake u Americi da glasaju za Bidena. Niti je poznato zašto ovi odani fanovi američkog demokrate nisu javno podržali Bidena, makar kakvim išaretom.

SDA je stranka sa ozbiljnim osjećanjem za humor. Stranačke vođe SDA su buknuli u eksploziji nepatvorene tviterske radosti kad je Biden pobijedio; a „narodne“ kolone vozila, sa uzdignutim zastavama, kružile su gradom, isto kao što su dan ranije slavile ilidžanskog mini-Trumpa.

(Ne znam ni jednu osobu u Sarajevu, koja bi bila toliko ishaviještena Bidenovom pobjedom, da bi isukala iz špajza američku zastavu /?!/, uskočila u automobil, i primitivno trubila vozeći po gradu, vitlajući tom zastavom, izguranom kroz prozor automobila, u hladnoj noći.) Gotovo je neizbježno da Joe Biden podrži Prevljaka, samoproglašenog „poltrona porodice Izetbegović,“ koji sa govornice, na SDA predizbornom skupu, obećava Peđi Kojeviću da ga neće biti.

Izvjesno je da će Kamala Harris podržati kronizam, nepotizam i korupciju, taj omiljeni rekreativni program SDA. Njih oboje će se zalagati za dalji raspad zdravstvenog sistema i dalju devastaciju privrede i kulture u Sarajevu i FBiH, koje SDA tako uspješno provodi godinama.

Biden i Harris će, sigurno, podržati egzodus mladih ljudi, koji bježe iz BiH u potrazi za elementarnom egzistencijom. Neće biti pretjerano reći da su Džaverović i Turković, bošnjački Biden i Harris, jer su njihove političke prakse haman identične.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version