Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH ESED KADRIĆ novinare,kritičare i ostale građane- neistomišljenike nazvao psima koji laju!

0

Na privatnom profilu društvene mreže Facebook Gradonačelnik Brčko distrikta BiH a ujedno i predsjednik OSDA Brčko, Esed Kadrić povodom početka radova na izgradnji plaže u Brezovom Polju kod Brčkog objavio je sledeće:

“I tako mi nastavljamo vrijedno raditi a psi nastavljaju lajati! Svako svoj posao!”

Status gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića

Evidentno je da se iz ovog statusa može zaključiti da je Gradonačelnik i predsjednik OSDA Brčko ESED KADRIĆ sve novinare,kritičare i ostale građane neistomišljenike nazvao psima odnosno životinjama. Predpostavljamo da se Gradonačelnik Esed Kadrić našao pod pritiskom javnosti nakon što smo objavili kako je njegov zamjenik političke stranke SDA ujedno i zastupnik u skupštini Brčko distrikta BiH, Senad Osmanović za vrijeme mandata šefa odjeljenja za obrazovanje vlade Brčko distikta BiH potpisivao i izdavao račune firmi u vlasništvu muža od njegove rođene sestre odnosno firmi čiji je direktor i osnivač njegov zet Emir Dizdarević.

Vezani tekst:

Kako je stranački zamjenik ESEDA KADRIĆA(SDA), SENAD OSMANOVIĆ sukobom interesa i nepotizmom omogućio firmi “DIOS” koja je u vlasništvu njegovog zeta, posao u vrijednosti od 420.000 KM sa budžeta Brčko distrikta BiH!

Redakcija portala “TIMES.BA” pozvala je istražne institucije Brčko distrikta BiH da provjere i ispitaju navode koje smo naveli a za koje predpostavljamo da imaju elemente krivičnog djela. Ovaj sukob interesa ili nepotizam i sl. naša redakcija nazvala je aferom pod nazivom “ZETIKA” od koje očekujemo da će biti predmet tužilaštva i policije Brčko distrikta BiH.

Ovaj čin gradonačelnika Kadrića gdje neistomišljenike koji kritikuju njegov rad i rad vlade Brčko distrikta BiH naziva “PSIMA” odnosno životinjama je odraz primitivizma i nekulture jednog javnog funkcionera koji je očigledno prezelen za ovu časnu funkciju gradonečelnika grada Brčko i ostatka distrikta odnosno Bosne i Hercegovine.

Možemo zaključiti da Esed Kadrić kao političar definitivno nije stekao stepen iskustva i političke zrelosti kako bi mogao obnašati funkciju koju trenutno obnaša.

Osuđujemo ovaj primitivni čin gradonačelnika Brčko distrikta Eseda Kadrića te tražimo u ime redakcije portala “TIMES.BA” da uputi izvinjenje svim građanima Brčko distrikta BiH koji se osjećaju uvrjeđeno zbog njegovih navoda. Takođe pozivamo i predsjednika skupštine Sinišu Milića kao prvog čovjeka zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH da se javno oglasi povodom ovoga i ogradi od ovih riječi gradonačelnika Kadrića kako bi se građanima ulio tračak nade da Čast funkcionera Brčko distrikta BiH još uvijek postoji .

No predpostavljamo da to tako biva kada završite fakultete vanredno u tridesetim godinama zbog bavljenja politikom odnosno samo zbog papira a ne zbog potrage za znanjem.

Podsjećamo još jednom Esed Kadrić rođen je mjestu Maoča kod Brčkog završio je srednju školu Behram-begovu medresu u Tuzli. Nakon toga radio kao vjeroučitelj u osnovnoj školi “ARIF DERVIŠEVIĆ” u Maoči koja je kasnije dobila naziv “DEVETA OSNOVNA ŠKOLA”. Nakon toga Esed Kadrić ulazi preko SDA u politiku i osvaja glasovima građana mandat zastupnika u skupštini Brčko distrikta BiH gdje je djelovao na početku kroz opoziciju. Kasnije Kadrić je odlučio da upiše vanredno fakultet političkih nauka u Sarajevu koji je i završio. Na istom fakultetu magistrirao je 2017. godine i stekao zvanje magistra političkih nauka. Godine 2021 na lokalnim izborima vladajuća većina u skupštini Brčko distrikta BiH povjerila mu je funkciju gradonačelnika u kojoj se sudeći prema svemu i ne snalazi baš najbolje kada je barem etika u pitanju.

Nadamo se da će Esed Kadrić uskoro uz pomoć kolega steći političku zrelost i biti svjestan da pozicija gradonačelnika podrazumjeva servis svih građana Brčko distirkta BiH te kao takva treba da poštuje principe etike i ljudskog dostojanstva, a ne da se građani porede sa životinjama odnosno psima.

I za kraj redakcija portala times.ba apeluje na zamjenika gradonačelnika Antu Domića i gospodina Sinišu MIlića bivšeg gradonačelnika da pomognu u obuci svojim iskustvom gradonačelniku Esedu Kadriću koji se definitivno ne snalazi najbolje u obnašanju funkcije gradonačelnika.

Naša redakcijija će i dalje nastaviti pisati kritike na račun vlasti Brčko distrikta BiH ukoliko vidimo neku nepravilnost u njihovom radu kao u slučaju afere “ZETIKA” i mnogim drugim koje su se dešavale ranije.

Ovom prilikom takođe iz redakcije pozdravljamo gradonačelnika na jeziku koji izgleda najbolje razumije:

AW,AW…


Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version