Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Zbog sumnje na Sukob interesa, komisija pokrenula postupak protiv Selme Šadić glavnog revizora za Brčko distrikt BiH !

0

Komisija-Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dana 04.02.2022 godine. Pokrenula je postupak protiv Selme Šadić Glavnog revizora za Brčko distrikt BiH.

Prema priloženom dokumentu do kojeg je došla redakcija našeg portala “TIMES.BA”, Šadić se tereti radi osnovne sumnje da je od dana imenovanja 22.12.2022 godine istovremeno sa navedenom javnom funkcijom, javnu funkciju obavljao i član uže porodice, čime je počinila povredu člana 5 stav (5) i (7) Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama Brčko distrikta BiH a u vezi sa članom 5 stav (8) Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama Brčko distrikta BiH.

U daljem tekstu se navodi da Komisija poziva Selmu Šadić da u roku od 15 dana se pismenim putem izjasni na razloge pokretanja ovog postupka kao i na ostale navode iz dostalvjenog obrazloženja.

No ono što smo tkaođe saznali jeste da je podnosilac prijave Suljagić Nekir u prijavi takođe prijavio dupli sukob interesa u kom je naveo da je brat od muža Selma Šadić odnosno njen djever Sead Šadić takođe u sukobu interesa jer je u trenutku njenog imenovnaja na funkciju glavnog revizora on obnašao funkciju šefa odjeljenja za Zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH koju i dan danas obnaša.

No prema svemu sudeći komisija za odlučivanje o sukobu interesa u priloženom dokumentu to nije nigdje navela i time nije postupila po prijavi podnosioca same prijave.

Postavlja se pitanje zašto i zbog čega je komisija izostavila ili ignorisala taj mali ali jako bitan detalj.

No bilo kako bilo jedno je sigurno ukoliko komisija zakonski utvrdi do kraja da postoji sukob interesa u skladu sa zakonskim procedurama, građani Brčko distrikta BiH onda mogu očekivati ostavku Glavnog revizora za Brčko distirkt BiH ili Šefa odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge.

Ili prosto narodnim jezikom rečeno. Građani Brčko distrikta mogu očekivati ostavku “DJEVERA” ili “SNAHE”.

No izgleda da kadrovi SDA su odlučili kopirati porodicni model zaposljavanja od svog predsjednika stranke odnosno stranke SDA u Brčkom, Eseda Kadriča koji istovremeno obnaša i funkciju Gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Podsjećamo neki BH mediji su još ranije pisali u zapošljavnaju Brata,Sestre,Supruge i Snahe Eseda Kadrića na Budžet Brčko distrikta BiH.

Tražili ste, birali ste i na kraju dobili ste…

Za “TIMES.BA”: Glaileo Davnici

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version