Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Pogledajte katastrofalno (NE)higijensko stanje u BRČANSKOM ZDRAVSTVU za vrijeme mandata kadra SDA

0

Svjesni smo da živimo u izuzetno teškom periodu pogotovo kada je u pitanju PANDEMIJA virusa COVID-19 te da su upravo medicinski radnici najveci heroji ovog teškog perioda. Međutim koliko su heroji oni su takođe i žrtve sistema upravo iz razloga što rade u bezuslovnom stanju sa mizernim platasma koje bi trebale iznositi barem 50% više kako bi se dala prednost doktorima,tehničarima,medicinskim sestrama i ostalim medicinskim radnicima koji se bore za naše živote.

Svjedoci smo raznih fotografija i nezadovoljnih medicinskih radnika kako doktora tako i medicinskih tehničara i sl. Pa čak ido te mjere o kojoj smo rnaije i pisali gdje pojedinci službenim vozilima saniteta odlaze svojim kućama kako nebi trošili gorivo svojim privantim vozilima.

VEZANI TEKST:

BOŠNJACI treći stalež u Bolnici Brčko distrikta BiH ?

Nezapamćeno katastrofalno stanje u Brčanskom zdravstvu zapamćeno je po dolasku na mjesto direktora JZU „Zdravstveni centar Brčko“ NIHADA ŠIBONJIĆA inače kadra STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE SDA . Koji za vrijeme svog mandata nije učino ništa kako bi se barem infrastruktura bolnice proširila i dovela u bolje i savremene uslove.

O katastrofalnom vođenju zdravstva dokazuje i činjenicas da direktor ŠIBONJIĆ još uvijek nije nabavio adekvatnu MAGNETNU REZONANCU jačine koja prati današnje uslove. Tako da pacjenti umjesto u Bolnici moraju da idu na snimanje magentne rezonance u privatne klinike i skupo plaćaju uslugu a najčešće idu u Bijelnjinu grad koji se nalazi nedaleko od Brčkog gdje se ponovo osiguranja i budžet brčko distirkta rasipa svugdje samo ne u Brčko distriktu.

Međutim umjesto toga zahvlajujući politici stranke SDA mnogi Brčanski doktori doktori su napustili svoja radna mjesta upravo zbog bezuslovnog stanja u BRČANSKOM ZDRAVSTVU što je i dovelo do deficita doktora i zdravstvenih radnika u Brčko distriktu.

Evidentno je da za svaki komplikovaniji ili teži slučaj pacjenti se prosljeđuju u TUZLU ili BEOGRAD. Pitamo se zbog čega kada se u Brčko distirktu za 4 godine potroši skoro MILIJARDA KM iz BUDŽETA BRČKO DISTIRKTA BiH.

Zašto se svi pacjenti ne tretiraju jednako te zašto neki doktori provode vrijeme u sobama u kojoj prevladava vlaga i neuslovi a zašto neki u VIP prostorijama?

Na ovaj problem jedini se oglasio ZASTUPNIK u SKUPŠTINI BRČKO DISTIRKTA BiH aktuelni političar, političke opcije NAROD I PRAVDA – NIP DAMIR BULČEVIĆ.

BULČEVIĆ je na društvenoj mreži na svom statusu napisao sledeće:

Drago nam je ako je JZU Brčko okrečio prostorije operacionog bloka i što su nevoljno priznali svoju grešku u saopćenju u kojem su jedva čekali da iskažu svoju frustriranost. Molim Vas da mi dozvolite da zajedno sa svojim saradnicima obiđem operacioni blok i COVID odjel. Ovim putem ponovo molim menadžment JZU da poprave i ove kvarove na odjelu za hirurgiju. Drago nam je što pominju COVID-19 te ih želim pitati jesu li sva lica koja su zaposlena na trenutnom odjelu za COVID-19 jednako tretirani i plaćeni? Ko je od mojih bližih na rukovodećim pozicijama u JZU Brčko? Lokalni političar Vas, velikog direktora JZU Brčko želi pitati gdje rade Vaši članovi porodice i budući zet? Poslije ćemo pitati za komšiluk i ostale!

1 / 13

Molimo čitaoce,pacijente i zdravstvene radnike da nam dostave svaku fotografiju na kojoj smatraju da su narušeni osnovni higijenski uslovi u Brčanskom zdravstvu.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version