Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Kadrić primio Zvizdića u Brčkom – Denis Zvizdić bi mogao dobiti podršku većine Bošnjaka Brčko distrikta BiH u utrci za člana predsjedništva BiH na općim izborima 2022!

0

Iako smo danas pisali da bi najavljena posjeta Denisa Zvizdića Brčko distriktu BiH mogla biti eskivirana od strane predsjednika brčanske SDA odnosno gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića, to se ipak nije dogodilo.

Ukoliko posmatramo sa političko analitičkog aspekta i uzmemo u obzir činjenicu da bi Denis Zvizdić mogao biti glavni konkurent Bakiru Izetbegoviću predsjedniku SDA BiH na općim izborima 2022 godine u utrci za bošnjačkog člana predsjedništva BiH. Slobodno možemo zaključiti da bi eskiviranje prijema Zvizdića od strane predsjednika SDA u Brčkom odnosno Gradonačelnika Kadrića bilo sasvim opravdano, jer treba napomenuti da se pomenuto političko eskiviranje susreta nije desilo.

Posmatrajući video prilog BDC televizije vidljivo je da je predsjednik SDA, odnosno Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, Denisa Zvizdića dočekao sa osmjehom na licu te ga kao domaćin odnosno predstavnik Brčko distrikta BiH prijatno ugostio.

Ukoliko sve ovo uzmemo u obzir treba da se zapitamo šta se dešava sa odnosima između SDA u Sarajevu i SDA u Brčkom. Te zbog čega je došlo do nesinhroniziranih stavova ove političke partije.

Susret KADRIĆ/ZVIZDIĆ Brčko,08.10.2021

Takođe postavlja se pitanje da li je ovo poruka Sarajevoskoj SDA da bi se bošnjački političari pozicije i opozicije mogli ujediniti ispred bošnjaka Brčko distrikta BiH te jednoglasno dati podršku upravo Denisu Zvizdiću za člana predsjedniptva BiH ispred naroda iz reda bošnjaka.

Odgovore na sve navedeno saznat ćemo u predizobrnoj kampanji koja bi trebala da počne za par mjeseci pred opće izbore godine 2022.

No bilo kako bilo takođe možemo predpostaviti da će ovaj susret biti težak udarac za takozvane SDA botove.

U nastavku pogledajte video prilog BDC televizije o susretu Kadrić/Zvizdić:

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version