Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Hoće li Kadrić primiti Zvizdića u Brčkom te hoće li botovi biti ažurni ???

0

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić boravit će u jednodnevnoj posjeti Brčko distriktu BiH, gdje će sa zvaničnicima Brčko Distrikta Bih razgovarati o mogućnostima Predstavničkog doma PSBiH da pomogne lokalnoj zajednici.

U petak, 8. oktobra, planiran je sastanak Zvizdića s gradonačelnikom Brčko Distrikta Esedom Kadrićem i predsjedavajćim Skupštine Brčko Distrikta BiH Sinišom Milićem, – najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Međutim shodno tome poznato je da je ne tako davno gradonačelnik Esed Kadrić koji je ujedno i predsjednik OSDA Brčko, u mjhesecu Novembru godine 2020 ugostio Denisa Zvizdića u Brčkom još kada su bili stranačke kolege unutar Stranke Demokratske Akcije – SDA.

Nekoliko mjeseci nakon toga zbog nezadovoljstva unutar stranke SDA, Denis Zvizdić je napustio stranku i za medije tada naveo da stranka nije doživjela promjene što je bio jedan od razloga njegovog napuštanja SDA.

S obzirom da se po medijima širom BiH uveliko šuška da bi upravo Denis Zvizdić mogao biti jedan od kandidata za člana predsjedništva BiH ispred bošnjačkog naroda poznate sarajevske trojke ili neke druge političke stranke a koja definitivno nije SDA. Onda slobodno možemo zaključiti da bi on mogao biti jedan od najačih protu kandidata Bakira Izetbegovića u utrci za bošnjačkog člana predsjedništva BiH.

Međutim s obzirom da predsjedniku SDA BiH, Bakiru Izetbegoviću posmatrajući sa političko analitičke perspektive nikako ne ide u prilog posjeta Zvizdića Brčko distriktu BiH a posebno prijem kod Gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića koji obnaša poziciju predsjednika SDA u Brčko distriktu BiH. Možemo predpostaviti da bi gradonačelnik Esed Kadrić ovaj susret mogao vrlo lahko eskivirati sa nekim izmišljenim,opravdanim ili neopravdanim razlogom izostanka. Ukoliko bi smo gledali sa političke perspektive ovaj pomenuti scenario bi vrlo lahko mogao biti na odigran.

No hoće li Esed Kadrić izbjeći susret prijema Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića te svu odgovornost prijema prebaciti na predsjednika skupštine BD Sinišu Milića saznat ćemo danas nakon posjete Denisa Zvizdića Brčko distriktu BiH.

Vrlo mogće je da će SDA susret sa Milićem bez Kadrića pokušati iskoristiti i ispolitizirati s ciljem slabljenja Zvizdića kao bošnjačkog političara sa obrazloženjem da je posjetio stranačke saradnike iz reda srpskog naroda odnosno člana SNSD-a čiji je predsjednik Milorad Dodik. Vrlo moguće je da će botovi po društvenim mrežama Zvizdiću svojim neukusnim memovima pokušati prepisati suradnju sa SNSD-om odnosno bliskost sa pripadnicima srpske nacionalne pripadnosti kako bi degradirali Zvizdića u očima bošnjačkih glasača.

No ovo su samo predpostavke šta bi se moglo desiti, no vrijeme je pred nama te ćemo uskoro saznati pravu istinu.

Posjeta Zvizdića Brčko distriktu BiH 11.11.2020 Zvizdić i Kadrić – Foto: FB

Ova predpostavka bi se mogla vrlo lahko desiti ukoliko uzmemo u obzir objave takozvanih SDA internet jurišnika a kako ih javnost po društvenim mrežama naziva SDA BOTOVA. Na profilu društvene mreže FB osobe Jasmin Mulahusić koji fotografijom naslovnice na svom FB profilu sebe javnosti predstavlja “PIONIROM NOVINARSTVA” (čime javnost stiče dojam te doživljava Mulahusića kao nekog novinara). Nalazi se par vrlo zanimljivih objava sa slikom i tekstom upravo Denisa Zvizdića koji je postao meta memova cyber propagande Mulahusića koji često hvali porodicu Izetbegović (Bakira i Sebiju I.)dok većinu ostalih SDA oponenata stavlja na svoj izmišljeni zid srama zloubotrebljavajući privatne FB i internet fotografije političara,novinara i sl.

Jedna od meta cyber memova Mulahusića je upravo i Denis Zvizdić. Mulahusić je krenuo sa objavom memova koji ne idu u korist Zvizdića kao političara od onog trenutka kada se po medijima pojavila informacija da bi Zvizdić mogao napustiti SDA kao što je to na kraju i uradio.

No ono što je interesantno je i to da je Mulahusić takođe na svom profilu društvene mreže FB na isti način često hvalio Eseda Kadrića te ga predstavljao sticajem dojma kao mladog perspektivnog bošnjaka dok je istovremeno kudio Zvizdića te ga javnosti degradirao svojim neukusnim i primitivnim objavama.

Mulahisić je takođe u svojim objavama degradirao tekstovima uglednog tužioca Tužilaštva BiH Olega Čavku kao i uglednog perspektivnmog političara Aljošu Čamparu.

1 / 7

Napominjemo Jasmin Mulahusić je nedavno lišen slobode u Bosni i Hercegovini po nalogu Tužilaštva BiH pod sumnjom da je izazivao nacionalnu i vjersku netrepeljivost. Nakon nekoliko dana provedenih u pritvoru mulahusić je presudom suda BiH pušten na slobodu te trenutnu živi u Luxemburgu gdje je i ujedno državljanin te zemlje.

Nakon lišenja slobode Mulahusića od strane institucija BiH vidljivo je da je Mulahusić smanjo broj svojih objava na FB koji se skoro upolovio za razliku od ranijeg perioda odnosno prije lišenja slobode. Čak i njegovi lajkovi i komentari njegovih čitalaca su u slobodnom padu kao i podjele njegovih postova. Izgleda da je nedavno lišenje slobode na Mulahusića ostavilo znatno veliki efekat na njegove FB objave.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version