Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Tužilaštvo BiH / Upućena žalba na odluku o neodređivanju pritvora za Jasmina Mulahusića

0

Tužitelj Tužiteljstva BiH, u zakonskom roku, uputilo je žalbu na rješenje Sudu BiH, kojim nije određen pritvor osumnjičenom Mulahusić Jasminu.

Žalba je upućena zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja u odluci Suda BiH.

Također, u okviru istrage u navedenom predmetu, upućen je zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć i ostvarena je komunikacija sa partnerskim pravosudnim institucijama Velikog Vojvodstva Luksemburga.

U žalbi na odluku Suda BiH, traži se da sud u potpunosti razmotri sve činjenice i donese odluku o određivanju mjere pritvora prema osumnjičenom, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Podsjećamo, Mulahusić Jasmin, rođeno 1976. godine u Luksemburgu, državljanin je BiH, ali i Luksemburga.

Navedenog osumnjičenog uhapsili su policijski djelatnici Granične policije BiH.

Prijedlog pritvora za osumnjičenog, koji se dovodi u vezu sa terorističkim aktivnostima, upućen je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b) i c), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Izvor: Radio Sarajevo

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version