Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Severina nastupom u Brčko distirktu BiH trenerkama u bojama zastave Ukrajine pokušala odati podršku, ali ju je u spriječila vladajuća politika Brčko distirkta BiH!

0

Popularna Hrvatska pjevačica Severina sinoć 07.03.2022 godine nastupila je u Brčko distirktu BiH na trgu mladih u centru grada Brčko.

No međutim njen nastup je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama zbog njenog outfita u “TRENERCI”. Neki građani su u komentarima napisali (parafrazirano) da je nastup u trenerci nepoštovanje Brčko distirkta BiH, a neki kako taj nastup odnosno koncert u Brčkom nije uzela za ozbiljno sudeći po tome da ni jednu riječ a kamoli fotografiju o koncertu nije objavila na svojoj oficijalnoj FB stranici.

No odgovor zbog čega je Severina nastupila u običnoj trenerci vjerovatno leži u informaciji koju smo dobil ipreko svojih izvora.

Navodno Severina se vrlo dobro spremila za taj nastup ona i kompletan tim muzičara i tehničara koji su je pratili imali su namjeru da nastupe u jednakim trenerkama plavo žute boje koje asociraju na zastavu države Ukrajine. Pretpostavljamo da je cilj bio da se oda podrška državi Ukrajini na nastupu u Brčko distirktu BiH te da se takođe time opravda nastup odnosno koncert i njeno pjevanje dok u Ukrajini vojnici i civili stradaju u ruskoj invaziji na državu.

No jedan politčki funkcioner (domaćin) iz Vlade Brčko distrikta BiH primjetio je šta se sprema pa je hitno od organizatora tražio da se to ne smije desiti i da izvođač ne smije u tom izdanju izaći na pozornicu Brčko distirkta BiH i tako nastupiti, te da se stil podhitno mora promjeniti tvrdi naš izvor.

Nakon toga Severina je nastupila u običnoj sivoj trenerci što i opravdava ovaj čudni odabir stila prilikom nastupa u Brčko distirktu BiH sa kojim su građani distrikta ostali u čudu a što nije bila njena prava namjera.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version