Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Verbalni napad BRČANSKIH SDA aktivista na osnivača portala TIMES.BA Mirzu Derviševića

0

U sinoćnjim satima iza ponoci jedan od osnivača portala TIMES.BA Mirza Dervišević na svom facebook profilu zaprimio je glasovnu poruku uvredljivog sadržaja koju je i sam podjelio na svom FB profilu ukazavsi na cinjenicu kako se politicka partija SDA preko svojih aktivista služi metodama prijetnji koje asociraju na rezim iz vremena Slobodana Miloševića.

Dervišević za TIMES.BA  izjavio je sledeće:

Ovo je samo jedan od mnogih pokušaja zastrašivanja medijskih radnika,novinara i građana kojima se očito pokušava oduzeti demokratsko građansko pravo na slobodu pisanja,izražavanja i razmisljanja. Verbalni napad uvredljivog sadržaja desio se nakon što sam kao i obično pisao kritiku na račun SDA i Bakira Izetbegovića kako apsolutno ništa nisu uradili povodom presude u Beogradu gospodinu Mujanoviću koji je osuđen na 10 godina zatvorske kazne u Republici Srbiji.

Interesantno je jer mozda bi razumio da se napad desio od neke nacionalističke političke partije iz reda drugih naroda. Ali ne, došla je upravo od pripadnika iz reda Bošnjačkog naroda i to osobe koju vrlo dobro poznajem iz grada. Radi se o Edisu Mešiću iz Maoče koji je inače uposlenik preduzeća JP PUTEVI. Istu osobu često sam viđao po gradu za vrijeme radnog vremena jer naplaćuje parking u Brčkom. Takođe mi je poznato da je ista osoba jedan od bitnih aktivista SDA u Brčko distirktu koji je jako blizak trenutnom predsjedniku skupštine ESEDU KADRIĆU inače predsjedniku SDA Brčko distirkt BiH kao i SDA skupštinskom zastupniku ADMIRU MUJKANOVIĆU.

Edis Mešić u društvu Admira Mujkanovića,Bakira Izetbegovića i Eseda Kadrića

Na socijalnoj mreži Facebook na profilu Edisa Mešića koji je uputio glasovnu poruku uvredljivog sadržaja sa svog facebook profila između ostalog nalaze se i fotografije Mešića u društvu Admira Mujkanovća,Bakira Izetbegovića i Eseda Kadrića. Prema tome se može i zaključiti odakle direktiva za ovu vrstu napada dolazi.

Ono što je interesantno da su u istom danu usljedili napadi SDA aktivista na društvenim mrežama najpoznatije političke analitičarke Ivane Marić. Da li se radi o sistemskom ruralnom dirigovanom napadu SDA aktivista na osobe koje kritikuju njihov rad ja ne znam, ali očito je da napadi dolaze sa iste adrese a to je ista politička partija SDA.

FB post Ivana Marić

Ovih slučajeva će biti jako puno pogotovo sad kada se približava politička kampanja pred lokalne izbore Bosne i Hercegovine. Ono što mi je poznato je da obično ljudi kada idu u lov nakon prvog pucnja puštaju svoje pse ,ovaj slučaj upravo me podsjeća na lov, pogotovo kada su stranački ativisti u pitanju koji se služe prijetnjama i uvredama sa ciljem pokušaja ušutkivanja onih koji kritikuju rad njihovih gazdi koji očigledno debelo plaćaju vrste ovih usluga jer ne vidim niti jedan drugi razlog zbog čega bi se oavaj napad desio.

Ovo će ostati zabilježeno  kao još samo jedan od mnogih napada na novinare i slobode pisanja na koje državna i lokalna vlast ne raguje niti poduzima ništa kako bi se novinari zaštitili od ovakvih vrsta napada. Ovaj slučaj bi prijavio policiji ali s obzirom da živim vani vjerovatno ću prijaviti ambasadi BiH koja bi trebala obavjestiti policiju i lokalne vlasti Brčko distirkta kazao je za TIMES.BA Mirza Dervišević.

Sadržaj glasovne poruke uvredljivog sadržaja upućenu Derviševiću pogledajte u priloženom linku ispod:

https://www.times.ba/wp-content/uploads/2020/07/sda-off.mp4
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version