Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

„ZLU ZATREBALO“: Izetbegović ponovo mobilizirao „odrede smrti“ i botove kao „ (syber) teroriste“ na društvenim mrežama?!

0

Bez obzira na ishod svih afera koje je iznjedrila korona, ipak je u postkoronijalnom periodu glavno pitanje „da li će Bakir vratiti Seki Fahru, a Seka vratiti Fahri cuku“?!

Bez obzira na ishod svih afera koje je iznjedrila korona zbog kojih se naslađuju sladokusci balske sarajevske politike ipak je u postkoronijalnom periodu glavno pitanje koje još „visi u zraku“ da li će „puknuti tikva“ između Fahrudina Radončića i Bakira Izetbegovića. Iako se Radončić svojom ostavkom dobrano distancirao od politike svog koalicionog partnera, još uvijek nismo dobili odgovor da li je to uticalo na personalne odnose njega i Izetbegovića. Izetbegović još afirmativno govorio da je „koalicija SDA i SBB čvrsta“, dok njegovi megafoni djeluju potpuno suprotno. Ponovo režimsko-stranački portali i bilteni optužuju Radončića za izdaju i pokušaj „državnog udara“ kako su ga optuživali i svih ranijih godina. Ponovo je Radončić prvooptuženi od Bošnjaka da u sadejstvu sa Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom djeluje protiv Bošnjaka i države.

„Gotovo po nekom pravilu, kada god Bosni i Hercegovini stvari krenu nabolje, tačnije, kada god separatističke struje pretrpe ozbiljan politički poraz, dođe do neke kontrareakcije“, piše Mustafa Dršnišlić u svojoj analizi SDA-ovog biltena „Stav“. Drnišlić je pseudonim iza kojeg se krije „analitički tim“ OSA-e, i on artikulira stavovE koje proizilaze iz „dubokog grla“ „balijske Udbe“.

„Zbog serije efektnih političkih udaraca koje je SDA, kao politički nosilac prodržavne politike u Bosni i Hercegovini, podijelila političkim centrima koji su otvoreni protivnici jake Bosne i Hercegovine, ali i lokalnim korisnim idiotima takvih političkih snaga, moglo se i očekivati da će prije ili kasnije doći do žestoke reakcije“, ječi Drnišlić od bola „silnih udaraca“. U nastavku analize razlijeće se jeka i kuknjava da čitaocu dođe da začepi uši ili da se rasplače na sudbinom bošnjačkih patriotskih snaga

KORONAŠKO NOVINARSTVO

„Nažalost, bošnjačka javna i politička scena nikada nije oskudijevala u beskrupuloznim pojedincima i grupacijama koje su spremne, zarad svojih neostvarenih političkih ambicija, neodgovornosti i krajnjeg avanturizma, drage volje igrati ulogu korisnih idiota i trojanskih konja srpske i hrvatske politike.

Upravo su takve združene političke, pravosudne i medijske snage za metu izabrale Fadila Novalića, premijera Federacije Bosne i Hercegovine, te organizirale pokušaj puzajućeg državnog udara. Više je razloga zašto je baš Novalić izabran kao glavni cilj, a svi se oni tiču onoga što je zajednički interes srpske i hrvatske politike, kao i njihovih korisnih idiota iz reda opozicije, koalicionih partnera, a možda čak i nekih podzemnih struja unutar same SDA“, piše Drnišlić i dodaje.

„Indikativno je da ovakvo zavjeraško “korona novinarstvo” nije bilo samo tipično za tzv. nezavisne i opozicione medije već i za one u vlasništvu koalicionih partnera SDA. Iste medijske adrese konstantno su pokušavale i problematizirati broj respiratora u Federaciji BiH, pri čemu se ignoriralo da ih je na početku pandemije u cijelom manjem bosanskohercegovačkom entitetu bilo tri puta manje nego samo na KCUS-u, i tako dalje i tako malicioznije“.

ZAO AVAZ DALEKO SE ČUJE

Na koncu se Drnišlić vraća svojim omiljenim temama o stvarnim bošnjačkim izdajnicima čime naslućuje mogući odgovor da li je došlo vrijeme da „Bakir vrati Seki Fahru, a Seka vrati Fahri cuku“, kako su cinici opisivali personalne odnose Radončića i bračnog para Izetbegovića.

„Simptomatično je što je cijela afera oko nabavke respiratora pokrenuta tekstovima koje su napisali dojučerašnji novinarski jurišnici Dnevnog avaza, baš kao i to što su u njenom potpirivanju učestvovali i novoosnovani portali čiji su urednici također i donedavni urednici ovog lista. One s barem malo dužim sjećanjem to je odmah podsjetilo na februar 2014. godine, tadašnji pokušaj državnog udara i iznenadni masovni outsorcing Avazovih udarničkih “pera i tastatura” u redakcije raznih bosanskohercegovačkih portala, odakle su mnogi, valjda nakon obavljenog zadatka kontrole štete, s vremenom našli put nazad ka matičnoj košnici. U tom kontekstu gotovo sumnjivo proročki zvuče riječi Fahrudina Radončića (inače, zanimljive li slučajnosti, ministra sigurnosti BiH i 2014. godine kao i danas), kada je krajem marta ove godine, u jeku pandemije, odstupio s čela Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje s izlikom “da ne želi da ima doticaja s donacijama.

(…)Upadljivo je kako je Avaz nakon propalog pokušaja jednomjesečnog pritvaranja premijera Novalića gotovo odmah pokucao na vrata “zaboravljenih asova”, pa se s njegovih strana opet mogu pročitati odabrane mudrosti kojekakvih ridikula poput Ejuba Kučuka ili Benjamina Butkovića. I sam Radončić vrlo brzo prešao je u otvorene zahtjeve za smjenom premijera, te prijetnje davanjem ostavke na poziciju ministra sigurnosti BiH, a njegove prevratničke namjere i najave ubrzo su i politički artikulirane učestvovanjem SBB-a u pokušaju izglasavanja zaključka kojim se traži ostavka premijera Fadila Novalića i Vlade Federacije BiH“.

Ovakvi tekstovi poručeni iz obavještajnog podzemlja kao i osvetnički napadi režimskih botova na bivšu novinarku „Avaza“ Semiru Demirdžić, kojoj se pripiruje otrkivanje „afere respiratori“, pokazuje da je Izetbegović ponovo mobilizirao svoje „odrede smrti“ koje je od formiranja koalicije SDA – DF – SBB držao u pričuvi – za „zlu ne trebalo“.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version