Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Obični građani moraju u samoizolaciju a zvaničnici NE! Šta radi POLICIJA BRČKO DISTIRKTA ?

0

13.07.2020 komadant štaba odnosno GRADONAČELNIK Brčko distrikta potpisao je naredbu o preporukama svjetske zdravstvene organizacije u smislu sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19. Koja podrazumjeva da osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim moraju u samoizolaciju bez obzira da li se osoba testirala i bez obzira na negativan rezultat. Jer prvi simptomi se mogu javiti nakon 7 dana. Stoga je SAMOIZOLACIJA obavezna.

Na današnjoj sjednici VLADE BRČKO DISTRIKTA kako saznajemo predlozena je odluka ŠTABA ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE BRČKO DISTRIKTA “KRITERIJUMI ZA TESTIRANJE NA SARS -CoV-2, I PREKID IZOLACIJE SAMOIZOLACIJE“. Međutim jos uvijek nemamo informaciju da li je ova danasnja predlozena naredba usvojena.

U danasnjoj predlozenoj narededbi stoji sledeće:

Postupak s bliskim kontaktima oboljelog od bolesti COVID-19

Radi smanjenja širenja infekcije svi bliski kontakti oboljelog upućuju se u zdravstveni nadzor u samoizolaciji.
Bliske kontakte nije potrebno testirati ni na početku ni tokom samoizolacije osim ako ne razviju simptome bolesti (ako kapaciteti dozvoljavaju) ili postoji epidemiološka indikacija. Bliski kontakti* podliježu zdravstvenom nadzoru u samoizolaciji u trajanju od 10 dana od zadnjeg bliskog kontakta
sa zaraženom osobom
.

Podsjećamo da je naš portal TIMES.BA 05.11.20 godine pisao o tome kako su PREDSJEDNIK SKUPŠTINE ESED KADRIĆ i ŠEF ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE SENAD OSMANOVIĆ bili u bliskom kontaktu sa osobom koja je bila zaražena.
Vezani tekst: KADRIĆ i OSMANOVIĆ bili u kontaktu sa zaraženim hoće li ispoštovati naredbu kriznog štaba o SAMOIZOLACIJI ?

Od trenutka upoznavanja javnosti prošla su skoro 24 sata a pomenuti ljudi se i dalje kreću po gradu i u kontaktu su sa više osoba. Ovo povećava mogućnost širenja zaraze ukoliko su osobe zaražene virusom. Bez obzira na sve to zakon i odluka ŠTABA ZA ZAŠTITU se mora ispoštovati. Zvaničnici BRČKO DISTRIKTA bi trebali da prave primjer u tome a ne da krše zakon i odredbe ŠTABA ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE.

SDA predizborni skup Šatorovići 01.11.2020

Podsjećamo više građana koji su bili u kontaktu sa zaraženim osoboama morali su provesti minimalno 14 dana u samoizolaciji. Postavlja se pitanje šta POLICIJA BRČKO DISTRIKTA RADI?

Bez obzira na usvajanje prijedloga o Samoizolaciji na VLADI BD stara odluka podrazumjeva SAMOIZOLACIJU 14 dana.

Ili ipak posebna pravila važe za GRAĐANE a neka druga za ZVANIČNIKE BRČKO DISTIRKTA BIH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version