Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

MLADI U INOSTRANSTVO, A PENZIONERI NA FUNKCIJE !

0

Stav Naše stranke Brčko distrikta BiH povodom izbora g- dina Ismeta Dedeića na poziciju direktora Zavoda za izgradnu grada

Izborom direktora JP Zavoda za izgradnju potvrđuje se kakva je perspektiva u sadašnjoj konstalaciji vlasti u Brčkom.

Od četiri prijavljena kandidata izabrana je osoba sa 73 godine starosti – Ismet Dedeić, poznatiji javnosti u Brčkom po projektu Arizona, Fabrika vode, poslijeratnim nadogradnjama u Brčkom, po suspenziji rada i djelovanja u Javnoj upravi po naloga Supervizora za Brčko distrikt BiH upravo zbog malverzacija u resoru urbanizma, (sve sa sudskim epilogom).

U posljednjem periodu svog mandata šefa Odjeljenja za urbanizam, nije ni ti pokrenuo izradu planskih akata kao zakonsku obavezu, prevashodno Strateškog plana kao početnog dokumenta, čime je svoje nasljednike na toj funkciji doveo u nezavidnu poziciju da ne mogu na vrijeme pokrenuti izmjene Prostornog plana, Urbanističkog plana i Regulacionih planova.

Nakon ovoga je Skupština Brčko distrikta BiH donijela monstruoznu odluku o beskonačnom važenju razvojno regulacionih planova, bez ikakvih posljedica za nerad odgovornih koji su ih doveli u ovu situaciju. Od tada svjedoci smo još veće korumpiranosti i birokratizacije Odjeljenja za prostorno planiranje, jer se u prosjeku lokacijski uvjeti izdaju u roku od 6 mjeseci umjesto 30 dana.

Indikativno je da je gosp.Dedeić i ranije bio šef Odjela za urbanizam nakon čega je došlo do kolapsa u ovoj sferi i za posljedicu je imalo poznatu aferu”Bingo”.

Ovaj nerad u posljednjem mandatu izazvao je kolaps i haos u planiranju i razvoju izgradnje grada, posebno nakon što je na mjesto šefa postavljena Olivera Dragutinović , višegodišnja saradnica gosp.Dedeića u svim ranijim projektima.

Sve ovo je dobro iskonstruisano da se opravda formiranje Zavoda , koji će evidentno biti novi “namet na vilajet” građana Brčkog jer će isti financirati iz budžeta i izrodit će novo nekontrolisano stranačko zapošljavanje za ostvarivanje glasova za predstojeće izbore vladajućim strukturama.

Sve je ovo “već viđeno” i dobro iskonstruisano još prije četiri godine. Očigledno je da vladajuća većina oko trojca SNSD-SDA-HDZ, kroji politiku “na dan” i prema osobama i potrebama političkih moćnika. Očigledno je iza ovih i ovakvih sličnih slučajeva je jasno kakva je kadrovska politika nacionalnih stranaka i koja je budućnost grada i građana sa ovakvim političarima. Izbori koji dolaze su prilika da građani daju svoj sud o ovome.

Gradski odbor Naše stranke Brčko distrikta BiH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version