Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Država Katar pozdravlja izjavu “Al-Ula”

0

Država Katar pozdravlja izjavu „Al-Ula“, koja je usvojena na marginama 41. Zasjedanja Vrhovnog vijeća “Vijeća za suradnju država arapskog Zaljeva”, koje je održano u utorak, 5. januara 2021. godine.

Sastanak je održan u ovom odlučujućem trenutku kao nastavak zajedničkog rada u zaljevskom, arapskom i islamskom okviru uz preferiranje vrhovnog interesa, s ciljem jačanja prijateljskih i bratskih veza među narodima, učvršćujući principe dobrosusjedstva i uzajamnog poštovanja.

Ovaj izjava dopunjuje iskrene i svrsishodne napore koje je predvodio Njegovo Visočanstvo šeik Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, Allah mu se smilovao, i koje je nastavio Njegovo Visočanstvo šeik Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, emir Države Kuvajt. Također ne možemo a da ne uvažimo napore koje su uložile Sjedinjene Američke Države na približavanju stavova.

Prioritet Države Katar uvijek je bio jedinstvo zaljevskih redova i obnavljanje jedinstva naroda u regiji. Država Katar radi na ostvarenju težnji naroda prema većoj solidarnosti, rastu i stabilnosti.

Ambasada države Katar, Sarajevo,Bosna i Hercegovina

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version