Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Veliki problemi za novu Vladu ESEDA KADRIĆA u samom startu. Podignuta optužnica protiv “SLAVIŠE ĆORTUMA” budućeg šefa odjeljenja za POLJOPRIVREDU Brčko distirkta BiH!

0

Nakon prihvaćenog prijedloga nove vladajuće većine Brčko distrikta BiH kada je raspodjela resora u pitanju. Novoizabrani gradonačelnik ESED KADRIĆ danas se suočio sa velikim problemima već u startu.

Nova Vlada još uvijek nije ni počela sa radom niti je imenovana u punom sazivu a danas je već podignuta optužnica protiv SLAVIŠE ĆOTURA inače kadra SNSD-a koji bi trebao biti imenovan za novog ŠEF ODJELJENJA ZA POLJOPRIVREDU U BRČKO DISTRITKU BIH.

Da li je ovo još jedan predznak da je ovo prva VLADA BRČKO DISTIRKTA BiH sa najslabijim “INTELEKTUALCIMA” kada su stručnost i iskustvo u pitanju?

Prema našim saznanjima večina predloženih šefova odjeljenja distirkta ima diplome privatnih univerziteta koje su stekli u kasnim godinama. Profesije budućih šefova takođe nisu povezane sa stručnim zvanjem koje će isti obnašati kao šefovi raznih strucnih odjeljenja. O iskustvu ne treba ni govoriti jer većina predloženih šefova nema iskustva ni u strukama koje će obnašati.

Protiv jednog od tih šefova danas je podignuta i optužnica. Postavlja se pitanje oće li nova VLADA ESEDA KADRIĆA odnosno nova VLADA BRČKO DISTIRKTA BIH biti zapamćena kao najnestručnija i najneiskusnija vlada koja je sklona raznim aferama i skandalima saznat cemo u bliskoj budućnosti.

Opširnije o podignutoj optužnici protiv SLAVIŠE ĆORTUMA pročitajte u nastavku:

Tužilaštvo Distrikta stavilo je na teret Kukuljeviću, Viljušiću i Čortumi da su u decembru 2016. godine, postupajući kao odgovorne osobe u Distriktu, usvojivši suprotno propisima prijedlog direktora za utvrđivanje stimulativnog dodatka na plaću nesavjesno postupili u obavljanju dužnosti. Njih se tereti da su jednoglasno donijeli odluku na osnovu koje je direktoru preduzeća M.M., po tom osnovu u 2017. godini isplaćeno 15 547,22 KM, kao i 9 848,22 KM za doprinose iz tog dodatka, čime je za te iznose oštećeno ovo javno preduzeće.  

Ovako bi trebala izgledati Vlada Brčko distirkta BiH:

ESED KADRIĆ SDA – GRADONAČELNIK
ANTO DOMIĆ HDZ- ZAMJENIK GRADONAČELNIKA
RATKO STJEPANOVIĆ SDS – ODJELJENJE ZA JAVNE POSLOVE
ZORAN BULATOVIĆ PDP – ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE
BOGDAN BRATIĆ US – ODJELJENJE ZA JAVNU BEZBJEDNOST
TOMO OBRENOVIĆE US – ODJELJENJE ZA JAVNI REGISTAR
SLAVIŠA ĆORTUMA SNSD – ODJELJENJE ZA POLJOPRIVREDU
EDIN ZAIMOVIĆ SDA – ODJELJENJE ZA PROSTORNO PLANIRANJE
SEAD ŠADIĆ SDA – ODJELJENJE ZA ZDRAVSTVO
MAJAZUDIN VEHABOVIĆ SBIH – ODJELJENJE ZA KOMUNALNE POSLOVE
NEDIM HAMZIBEGOVIĆ SBIH – ODJELJENJE ZA ADMIN. POSLOVE
LJUBICA ILIĆ HDZ BIH – ODJELJENJE ZA IZBJEGLA I RASELJENA LICA
PERO GUDELJEVIĆ HDZ – ODJELJENJE ZA PRIVREDU
MIROSLAV GELJIĆ HDZ BIH – ODJELJENJE ZA EUROPSKE INTEGRACIJE

GLAVNI KORDINATOR VLADE BD – ŽELJO ANTIĆ SNSD
SEKRETAR VLADE BD – MELIKA BARJAKTAREVIĆ SDA

VEZANI TEKST:

EKSKLUZIVNO: Pogledajte novi sastav VLADE BRČKO DISTIRKTA BIH!
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version