Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

SAZNAJEMO: ISMET DEDEIĆ osumnjičeni iz policijske akcije “SISTEM” napustio Bosnu i Hercegovinu!

0

Redakcije našeg portala “TIMES.BA” došla je do saznaja da je ISMET DEDEIĆ trenutno napustio Brčko distrikt odnosno državu Bosnu i Hercegovinu. Naime Dedeić je o tome kako nezvanično saznajemo putem svog advokata obavjestio Tužilaštvo Brčko distrikta BiH o tome. Napominjemo da među izrečenim zabranama nije obuhvaćena i ona zabrana koja ne dozvoljava osumnjičenom da napusti mjesto prebivališta. No kako smo i ranije pisali vrlo znano je da gospodin Dedeić posjeduje više pasoša drugih zemalja pored pasoša države BiH.

No da li je Dedeić napustio BiH slučajno ili namjerno i da li će se vratiti nazad u BiH nije nam poznato. Ali je svakako interesantno da su tužilaštvo,sudija ili sutkinja koji vode ovaj proces izostavili ovu mjeru te osumnjičenima ostavili prostora za napuštanje BiH u trenutku kada su pomenute osobe zavedene kao osumnjičeni iako su svi predpostavljamo imali saznanja da gospodin Dedeić posjeduje više pasoša od drugih zemalja.

No ono što je jako interesantno je da skoro u isto vrijeme BiH takođe je napustio i Gradonačelnik Brčko distrikta BiH ESED KADRIĆ koji je takođe jedan od ključnih svjedoka afere iz policijske akcije “SISTEM”. Napominjemo Dedeiću je strogo zabranjeno da se sastaje sa svjedocima među kojima je i Esed Kadrić, iako je Dedeić to prema našim saznanjima ranije i prekšio kako smo u prethodnim tekstovima i pisali da smo doznali putem svojih izvora.

Gradonačelnik Esed Kadrić je prema pisanju turske medijske agencije  “Anadolu Agency (AA)” takođe napustio BiH ali u službenoj posjeti republici Turskoj odnosno Samsunu koji je u bratskim odnosima sa Brčko distriktom BiH.

U saopćenju grada Samsuna kako agencija ““Anadolu Agency (AA)” piše navedno je kako se gradonačelnik Samsuna Mustafa Demir sastao s Kadrićem i delegacijom.

Vezani tekst:

Turska: Delegacija Brčko distrikta predvođena gradonačelnikom Kadrićem u posjeti Samsunu

No pitamo se da li se ovom slučajnošću otvara prostor za sumnju da bi se u republici Turskoj takođe mogao naći i Ismet Dedeić koji bi mogao iskoristit priliku da se tajno sastane sa Esedom Kadrićem s obzirom da su im u BiH susreti i kontakti zabranjeni. No odgovor na tu sumnju i predpostavku trenutno ne znamo ali je definitivno jako interesantno da su osumnjičeni i svjedok u skoro isto vrijeme ili sa dan dva razlike u vremenu napustili zemlju što inače nije toliko česta praksa kada je u pitanju Gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

No jedno je sigurno jasno a to je da je jedan napustio BiH zbog svojih privatnih razloga a drugi po službenoj dužnosti.

No s obzirom da gospodin Dedeić kako smo naveli posjeduje više pasoša drugih zemalja i predpostavljamo da je sa pasošem naše zemlje mogao otići u Crnu Goru ili Švedsku a iz tih zemalja putovati u republiku Tursku sa pasošem neke druge zemlje a ne BiH i time bi mogao zavarati svoj trag jer BiH u tom slučaju nebi imala pravo i nadležnost da provjerava ulaske i izlaske iz drugih zemalja državljana neke druge zemlje.

No bilo kako bilo ovo su samo predpostavke našeg portala no kako stvari uistinu stoje ne znamo ali naglo odsustvo ovog dvojca u skoro isto vrijeme je jako interesantna činjenica…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version