Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Kandidat sa liste SDA Brčko hospitalizovan zbog infekcije COVID-19, još par članova zaraženo, svi bili prisutni na skupovima SDA!

0

Portal TIMES.BA došao je do informacije koju je provjerio a to je da je jedan visoko pozicionirani kandidat sa liste SDA BRČKO hospitalizovan zbog infekcije virusom COVID-19. Takođe je pozitivno na virus još par članova ove političke stranke u Brčko distirktu BiH.

Predizborni skup SDA ŠATOROVIĆI 01.11.2020

Prema informacijama i fotografijama koje posjeduje redakcija portala zaražene osobe koje su poznate redakciji bile su u kontaktu sa više osoba koje su bile prisutne na predizbornim skupovima ove političke stranke SDA uključujući i predsjednika ove stranke ESEDA KADRIĆA.

S obzirom da je i ŠEF ODJELLENJA ZA OBRAZOVANJE SENAD OSMANOVIĆ takođe bio u kontaktu sa zaraženom osobom postavlja se pitanje da li će on imati više morala prema pristupu obustave rada osnovonih i srednjih škola ili će i dalje davati instrukcije pojedinim direktorima i nekim službenicima osnovnih i srednjih škola da moraju dolaziti na svoje radno mjesto iako nema prisutnih učenika.

Danas smo provjerili i ovu informaicju i potvrdili da u nekim srednjim školama direktori i službenici i dalje rade na svom radnom mjestu jer prema navodima odluka o obustavi nastave odnosila se samo na učenike svih škola u Brčko distirktu BiH.

Predizborni skup SDA ŠATOROVIĆI 01.11.2020

Napominjemo da je portal TIMES.BA već ranije u svojim pisanjima upozoravao da su na predizbornim skupovima ove strnake prisutne osobe koje su bile pozitivne na virus COVID-19 zbog čega su bile i odsutne na svom radnom mjestu.
Vezani tekst: MINISTAR OSMANOVIĆ ZAVARAVA JAVNOST! ZARAŽENI PROSVJETNI RADNIK KOGA NAVODI ŠETA SE PO STRANAČKIM SKUPOVIMA U NJEGOVOM PRISUSTVU!

Nakon potvrde prisutnosti virusa među kandidatima i članovima, Iyborni štab SDA je na svojoj FACEBOOK stranici izdala saopštenje kako ova stranka prekida održavanje predizbornih skupova zbog pogoršanja epidemiološke slike u Brčko distriktu.

Uskoro više informacija….

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version