Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Nova vlada u Sarajevu planira zabraniti zapošljavanje rodbine zvaničnika u kantonalne firme

0

Među prioritetima potencijalno nove Vlade Kantona Sarajevo bit će usvajanje Zakona za borbu protiv nepotizma. Usvajanje ovog zakona je naveo mandatar za novu vladu Edin Forto iz Naše stranke (NS) naveo u svom ekspozezu. To će biti obaveza Ministarstva pravde i prave.

“Ovaj resor će kao i u prvom dijelu mandata biti nosilac procesa vezanih za borbu protiv korupcije, pa će tako odmah pokrenuti usvajanje Zakona za borbu protiv nepotizma, kojim će biti zabranjeno u kantonalne firme i institucije zapošljavati najbližu rodbinu izabranih i imenovanih dužnosnika”, naglašeno je.

Čak je i Mirza Čelik iz SDA kazao da se takav zakon čeka.

U ekspozeu je potcrtano da će Ministarstvo pravde i uprave nastaviti, kako je navedeno, proces izgradnje izgradnje kapaciteta u polju objedinjavanja javnih strateških nabavki, sa naglaskom na najskuplje nabavke u sektoru zdravstva i komunalne privrede.

Nova ministrica pravde bi trebala biti Lejla Brčić iz NS-a.

Na današnjoj sjednici kantonalne skupštine bi trebala biti izabrana nova izvršna vlast koju će s NS-om činiti Narod i pravda (NiP), Socijaldemokratska partija (SDP) i Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL).

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version