Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Skup podške Fuadu Kasumoviću puno brojiniji od skupa podšrke za Osmicu!

0

Skup koji je održan juče dokazao je da gradonačelnik uživa veliko povjerenje i neizmjerno sam sretan što su se građani odazvali u ovolikom broju, izjavio je Kenan Uzunović, šef kluba vijećnika Zeničke inicijetive –  Kasumović Fuad u Gradskom vijeću.

Građani su se, treći dan zaredom okupili ispred zgrade Gradske uprave Grada Zenice, a na transparentima koje su i danas donijeli, između ostalog, piše: “Fudo, Zenica je uz tebe”, “Podrška Fuadu Kasumoviću”, “Fudo je Zenica”…

Kasumović je, kao što je poznato, uhapšen u operativnoj akciji “Zenicatrans” Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužilaštva ZDK.

Iz Tužilaštva je jučer saopćeno da će zatražiti određivanje pritvora za šest privedenih osoba među kojima je i Kasumović, te mjere zabrane za još četiri.

Osumnjičenima se, stavlja na teret da su u vremenskom periodu od početka 2017. godine do 21.12.2020. godine, poduzimali nezakonite radnje s ciljem umanjenja imovine Društva JKP „Zenicatrans – prevoz putnika“ d.d. Zenica u vrijednosti Autobuske stanice, te njenog prenošenja po osnovu nepostojećeg duga Društva prema Gradu Zenica u vlasništvo Grada  i s ciljem prouzrokovanja stečaja nad Društvom, te istovremeno s ciljem oštećenja povjerilaca i onemogućavanja Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine kao najvećeg povjerioca Društva, da naplati svoja dospjela potraživanja prema poreznom obvezniku.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version