Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

BOŠNJACI treći stalež u Bolnici Brčko distrikta BiH ?

0

Na redakciju portala TIMES.BA stigla je anonimna poruka koju potpisuju navodno MEDICINARI iz reda Bošnjačkog naroda.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Javljamo vam se kao MEDICINARI opšte bolnice Brčko ispred pripadnika naroda Bošnjaka jer smatramo da su nam prava ugrožena.

Virus Korona ušao je u Bolnicu Brčko distrikta, vjerovali ili ne, donijeli su je neki neodgovorni tehničari.

Zarazili su se četiri tehničara i jedan doktor. Zabranjeno nam je da govorimo o dešavanjima unutar bolnice i zabranjeno nam je dijeljenje fotograifja u javnost.

Ono što bi takođe kazali je da smo mi kao pripadnici Bošnjačkog naroda u ovom slučaju dotakli dno dna u bolnici Brčko distirkta. Uskracuju nam se neka osnovna prava a nemamo se kome požaliti ili obratiti, pored virusa i politika je duboko ušla u Bolnicu i uzela maha.

Takođe smo i za Bajram radili kada bi ustvari trebali odmarati dok nas kolege koje ne slave ovaj praznik mjenjaju ali to se nije desilo jer je sistem katastrofa skoro ga i nema.

Slobodno mozemo reći da smo mi BOŠNJACI treći stalež u Bolnici Brčko distrikta. Bošnjačka politička stranka koja nam je za svog kadra postavila šefa je zaista dno dna kada su Bošnjaci u pitanju.

Uopste nam niko ne pomaže niti se ko zalaže za nas, samo nam odmažu i izgleda slijede instrukcije iz političkog vrha koje nemaju veze sa medicinom i našim posolm. Nikada se ovo nije ranije dešavalo u bolinici opštoj Brčko, uvijek je bio neki balans ali par zadnjih godina više se ne može trpiti zato vam i pišemo anonimno jer bi u suprotnom izgubili posao.

Neki radnici drugin nacionalnih pripadnosti npr. skoro već 12 godina službenim vozilom idu kući i vjerovaatno su do sad odštetili bolnicu za tko zna koliko para, šefovi to znaju i svi znaju ali svi šute jer sve je politički dobro uštimano i podkrepljeno.

Navešćemo još jedan ružan primjer, žao nam je što moramo navoditi i selektivno nacionalno pominjati ali npr. kada su pripadnici Hrvatskog naroda u pitanju većinom dobiju posao u kuhinji ili vešeraju gdje su plate veće a Bošnjaci i Srbi pretežno dobiju da budu čistačice ili čistači.

Primjerice niti jedan Hrvat nije radio u FEBRILNOJ ambulanti COVID-19 uvijek su tu radili Bošnjaci i Srbi. Svi mi znamo tko koga štiti tamo i povlači a to je naravno politička stranka i njen vrh. 

Žao nam je što to moramo ovako iznositi i pominjati nacionalne pripadnosti ali zaista ovo je tolika nepravda koja boli i mi smo odlučili da je podjelimo da ljudi čuju dosta nam je bilo nepoštovanja i omalovažavanja ne možemo više da šutimo.

Žalosno je da bošnjačka stranka gleda interese stranke a ne medicine kao nauke i nas medicinara. Oni još potpomaže druge  političke stranke koje nisu bošnjačke dok mi cijenu toga plaćamo preko naših leđa.

Grupa anonimnih medicinara iz reda Bošnjačke nacionalne pripadnosti.

U navedenom tekstu su izraženi stavovi autora anonimne grupe MEDICINARA BRČKO a ne portala TIMES.BA.
Portal TIMES se ograđuje od stavova u tekstovima anonimnih poruka i mailova.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version