Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Putin ruskim snagama bombarduje najveću nuklearnu elektranu u Europi! Nuklearna elektrana Zaporožje gori! Zelenskij: Rusi napadaju nuklearku, zvao sam Bidena, Johnsona, Michela…

0

U NAJVEĆOJ europskoj nuklearnoj elektrani Zaporožje izbio je požar, priopćio je gradonačelnik obližnjeg grada Energodara.

“Kao rezultat kontinuiranog neprijateljskog granatiranja zgrada i jedinica najveće nuklearne elektrane u Europi, nuklearna elektrana Zaporožje gori”, rekao je gradonačelnik Energodara Dmitro Orlov na svom Telegram kanalu. Rekao je da je to prijetnja svjetskoj sigurnosti.

Orlov je snimio kratku videoporuku koju je podijelio s više lokalnih ukrajinskih medija, pozivajući ruske vojnike da odmah prestanu granatirati postrojenje.

Vijest su par desetaka minuta kasnije potvrdili i drugi svjetski mediji.

Orlov je ranije rekao da se ukrajinske snage bore s ruskim vojnicima na periferiji grada i izvijestio da ruska vojna kolona ide prema nuklearnoj elektrani. Glasni pucnji i raketna paljba začuli su se u kasno večeras.

Prema poruci Telegrama koju je objavio zaposlenik u tvornici, ruski vojnici pucali su na nuklearno postrojenje.

“U najvećoj nuklearnoj elektrani u Europi postoji stvarna opasnost od nuklearne katastrofe. Zahtijevamo prekid vatre!”, navodi se u poruci.

Agencija UNIAN također javlja da je izbio požar u nuklearnoj elektrani. Grad na rijeci Dnjepar proizvodi jednu četvrtinu proizvodnje električne energije u zemlji.

Ranije se na Twitteru javio i Kličko, gradonačelnik Kijeva, koji je rekao da Rusi granatiraju ukrajinske nuklearne elektrane te ih pozvao da prestanu.

Zelenskij: Rusi napadaju nuklearku, zvao sam Bidena, Johnsona, Michela…

O NAPADU na elektranu Zaporižje oglasio se i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij.

“Europa se mora probuditi. Gori najveća nuklearna elektrana Europe. Ruski tenkovi pucaju po nuklearki. Ti tenkovi imaju termalne kamere, znaju gdje treba pucati. Pripremali su se za ovo”, govori Zelenskij u svom izvanrednom obraćanju.

“Šaljem apel svima, znamo što se dogodilo u Černobilu. Rusija želi ponoviti tu katastrofu i već je ponavlja. Samo što bi ova mogla biti šest puta gora”, dodaje.

“Europljani, probudite se, molim vas. Recite svojim političarima: Ruske snage granatiraju nuklearnu elektranu u Ukrajini, nuklearku Zaporižje.”

“Upozoravamo svih, nijedna država dosad nije granatirala nuklearnu elektranu. Ovo je prvi put u našoj povijesti, u povijesti čovječanstva, da je teroristička država započela nuklearni teror. Ruska propaganda prijeti slanjem svijeta u pepeo. Ovo sada više nije prijetnja, ovo je realnost”, nastavlja.

“Rusku vojsku treba odmah zaustaviti. Ukrajina ima 15 nuklearnih elektrani. Ako dođe do eksplozije, to je kraj svega. To je kraj Europe.”

“Samo trenutna europska akcija može zaustaviti ruske snage”, dodaje.

“Ne dopustite da Europa umre od nuklearne katastrofe”, kaže Zelenskij.

“Već sam razgovarao s Charlesom Michelom, Scholzom, Dudom, Bidenom… Zvao sam i Grossija iz Međunarodne agencije za atomsku energiju, kao i premijera. Zvao sam i britanskog premijera Borisa Johnsona”, rekao je Zelenskij. 

Na Instagramu je objavio video napada na elektranu i napisao: “Upravo. Rusija napada nuklearnu elektranu u Ukrajini”

Терміново!

Posted by Володимир Зеленський on Thursday, March 3, 2022

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version