Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Brčko: HDZ dobio treći mandat, SBIH i PDP dobili po drugi mandat, SDA definitivno ostaje bez šestog mandata!

0

Nakon današnjih objavljenih rezultata CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE-CIK kao što smo i ranije najavljivali u video prilozimna portala TIMES.BA HDZ u Brčkom je dobio više od 726 glasova putem pošte i time osvoji treći mandat u Skupštini Brčko distrikta. SDA je ovim činom definitivno izgubila svoj šesti mandat.

Jedina promjena koja se može desiti je ukoliko HSS dobije još 350 glasova putem pošte onda HSS dobija svoj jedan mandat u Skupštini Brčko distirkta a HDZ ostaje na dva mandata. Za sada su male šanse da se to desi ali to bi mogli da vidimo ovih par dana ukoliko dođe do rasta glasova putem pošte u korist HSS-a.

Novim rezultatom SBIH i PDP u Brčkom osvojili su drugi mandat. Ono što je interesantno u SBIH je činjenica da je Mehmedalija Karamujić skoro sustigao svog stranačkog kolegu Bahriju Ribića koji je ispred Karamujića samo četiri glasa.

Kao što smo ranije i najavili u video prilozima Karamujić bi vrlo lahko mogao prestići RIBIĆA jer prema poslednjim rezultatima MEHMEDALIJA KARAMUJIĆ je trenutno u TRENDINGU po broju glasova koji rastu.

Uskoro objavljujemo detaljnu analizu…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version