Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Kurz: Nećemo dozvoliti da nas terorizam zastraši

0

Austrijski kancelar Sebastian Kurz oglasio se na Twitteru nakon terorističkog napada koji se dogodio u Beču večeras poslije 20 sati u centru grada. 

“Zadovoljan sam što su naši policajci već uspjeli da eliminišu napadača. Nikada nećemo dozvoliti da nas zastraši terorizam i svim sredstvima ćemo se odlučno boriti protiv takvih napada”, napisao je Kurz. 

On se zahvalio čelnicima EU na izrazima podrške i solidarnosti sa Austrijom. 

Predsjednik Alexander Van der Bellen rekao je da je “duboko zabrinut navodnim terorističkim napadom u centru Beča. Naše misli i naša sućut idu prema žrtvama, ozlijeđenim i njihovim obiteljima.”

Van der Bellen zahvalio se “svim snagama policije, hitne pomoći i oružanih snaga koje su svojim životom predane zaštiti naše demokratije i slobode. Naša podrška ide građanima koji još uvijek moraju podnijeti nesigurnu situaciju u centru grada”.

“Zaštitit ćemo svoju slobodu i demokratiju zajedno i odlučno svim potrebnim sredstvima”.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen šokirana je i tužna zbog brutalnog napada koji se dogodio u Beču.

“Moje misli su sa porodicama žrtava i austrijskim narodom. Evropa stoji u punoj solidarnosti sa Austrijom. Jači smo od mržnje i terora”, poručila je Von der Leyen na Twitteru.

Bečka policija za sada je potvrdila da je jedna osoba smrtno stradala kao i jedan napadač. Više osoba je ranjeno u pucnjavi napadača. 

Na ulicama Beča je i vojska koja štiti važne objekte i druge institucije.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version