Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

SAZNAJEMO: Osman Mehmadagić doživio srčani udar, OSA krila informaciju i radila bez svog prvog čovjeka!

0

Prema informacijama do kojih je došla redakcija portala “TIMES.BA” a koja je strogo čuvana tajna, odnosi se na to da je Direktor Obavještajno sigurnosne agencije OSA BIH početkom septembra ove godine, usred političke kampanje širom BiH, doživio srčani udar.

Nakon toga odmah je prebačen na KCUS u glavnom gradu Bosne i Hercegovine odnosno u Sarajevo. Nakon što mu je ukazana liječnička pomoć kako naš izvor tvrdi ugrađena su mu tri stenta. Liječnici su mu preporučili da mora da miruje i da se odmara no prema našim saznanjima on se na svoju odgovornost odlučio ranije vratiti na noge a pretpostavljamo zbog političke kampanje pred opće izbore 2022. godine.

Naš izvor tvrdi da je Mehmedagić bio na KCUSU za vrijeme oporavka smješten u predsjednički apartman kliničkog centra Sarajevo, te da je brigu o njegovom zdravstvernom stnaju i oporavku vodila Dr. Sebija Izetbegović inače supruga Bakira Izetbegovića, odnosno poraženog kandidata na općim izborima 2022 godine za člana Predsjedništva BiH.

Ova informacija do koje smo došli kao nezvaničnog podatka se krije od medija i javnosti. OSA je navodno krila ove informacije od javnosti i raidla je istovremeno bez svog prvog i odgovornog čovjeka kog su o svemu što se dešavalo informisali putem mobilnog telefona.

Prema našim saznanjima Mehmedagić se uspješno oporavio te najnormalnije obavlja svoje dnevne aktivnosti.

Podsjećamo prije par sedmica se desila gotovo identična situacija i u Brčko distriktu BiH nakon afere “PROĐI SA MNOM KROZ CRVENO” gdje je Gradonačelnik Distrikta Esed Kadrić nakon prolaska kroz crveno sa svojim motornim vozilom, bježao od Policije koja ga je pod rotacijama i naredbama pokušala bezuspješno zaustaviti. Kadrić je kasnije zaustavio svoje vozilo kada je stigao pred gradsku vjećnicu u Brčkom te vrijeđao i psovao policajcima koji su vršili kontrolu te im prijetio njihovim policijskim šefovima.

Nakon pritiska Kadrića na Policiju BD BIH, policija je morala izdati lažno Saopštenje i negirati navode koje je pisao naš portal. Međutim nedugo nakon toga objavili smona portalu “TIMES.BA” službenu zabilješku Policije u kojoj je navedeno sve suprotno navoda iz Saopštenja policije što je naravno učinilo i prikazalo prethodno saopštenje Policije kao lažno odnosno neistinito.

Glavna odgovorna osoba za ovaj veliki propust bio je zamjenik šefa Policije BD BIH Senad Jašarević koji je nakon razotkrivanja ove afere također doživio zdravstvene probleme sa srcem te je morao na bolovanje gdje je također kao i Mehmedagić bio hospitaliziran te su mu ugrađena dva do tri stenta u Tuzli.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version