Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Jusufović Hajrudin-Belja – SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

0

Poštovani Mujdanoviću!

Pročitao sam Vaš tekst objavljen na informativnmom portalu „Otisak“ koji me nije iznenadio obzirom  na Vaše profesionalno zanimanje „novinar“ koji u ovom slučaju nije nezavisno odrađen što ne dolikuje Vašem pozivu.

Poštovani! Očito da brkate činjenice koje bi trebale biti osnov Vaših tekstova kako bi se građani valjano informisali, što je Vaš osnovni zadatak.

Pišete o mom necivilizacijskom ponašanju što nije tačno, a ko se nije  ponašao u skladu sa prije svega poslom kojim se bavi, te pogotovo u skladu sa civilizacijskim normama, ovo nema ni u plemenima „Mau-Mau“ iz Afrike, to Vi vrlo dobro znate.

Poštovani, ja, Jusufović Hajrudin-Belja, nisam psovao šalterske radnike, matičare, kurire, figurante, geometre, obezbjeđenje, deminere i zakon po kojem su ostvarili to pravo, Vi vrlo dobro znate ko je to uradio! Ja sam se na tom sastanku veoma profesionalno i u skladu sa kodeksom ponašanja javnih službenika ponašao.

Također ističete da sam sebi zabio „autogol“, to VI smatrate. Da Vas napomenem, igrao sam fudbal preko 25 godina i kao igrač sam davao golove i izvodio penale kao odgovoran igrač, to ne može svako ali autogol nikada u svojoj fudbalskoj karijeri nisam dao, niti sam dobio crveni karton, to provjerite!

Što se tiče saopštenja za javnost takozvanih „temeljnih boračkih organizacija“, zar nisu takozvana „koordinacija boračkih udruženja“ što su bili do sada, otkud to, djelo nekoliko poltrona?

Ističem! Čelni ljudi tih udruženja neka iznesu kada su stupili u redove Armije BiH, šta su radili, gdje su bili kada su se postavljali temelji odbrane Brčkog i BiH počev od 1991. do 1995. Godine! Nijedan od njih nije bio prvoborac, ja ću reći gdje su bili!

  • Delić Salih – zarobljen u B. Polju stupio u redove Armije marta 1993.,
  • Banda Avdija – zarobljen u B. Polju, slavio 1. Maj 1992., a kao policajac je trebalo da stane u prve redove, sam sebe ranio,
  • Kladnjaković Nedžad – gdje je on bio 1. Maja 1992. pitajte njegove komšije!
  • Omerhodžić Ferid – reci narodu ko ti je bio prvi komadant!

Članovi tih udruženja bi trebali znati ko radi na tim poslovima, djeca Zlatnih ljiljana, demobilisani borci ili njihova djeca, djeca RVI i šehida, a jedna od najodgovornijih osoba Brčkog im psuje, koji su mu omogućili da to radi.

Bilo bi pošteno, ljudski, da narod informišete:

  1. Koliko je koštao spomenik u centru grada i ko je odgovoran;
  2. Ko prodaje rješenja za banjsko liječenje;
  3. Ko nepravilno troši dobijene grantove za koje vas kupuju;
  4. Ko nepravilno raspodjeljuje sredstva za stambenu pomoć borcima;
  5. Ko ne zapošljava djecu boraca;
  6. Šta i na kojoj ste dužnosti bili u ratu i šta ste radili!?
  7. Gospodine Banda Avdija, ko te je zaposlio kada su te istjerali iz Sarajeva zbog malverzacija? To svi dobro znaju, plakao si kod mene u kancelariji jer ti nema porodica šta da jede. Ja sam te zaposlio u skladu sa zakonom. BRUKO-SRAMOTO! Ja sam prema tebi reagovao kao čovjek!

I ne zaboravite, borci su omogućili da Vas razmijene i spase vaše živote, a među tim borcima sam bio i ja!

Poštovani! Ističem ne stidim se šta sam obavljao, vojne dužnosti, čak dapače:

  • jedan od prvih komadanata PL Brčko;
  • prvi komadant Klanca, Rijeka, IV Jula, Dizdaruše, Omerbegovače;
  • pomoćnik komadanta 108. Brčanske brigade;
  • pomoćnik komadanta 21. Divizije Srebrenik;
  • predsjednik JOB-a „unije veterana“ Brčko;
  • potpredsjednik JOB-a „unije veterana“ Tuzlanskog kantona;
  • član UO „unije veterana“ BiH,

Ovo su dijelovi moje biografije, najčestitiji a obavljao sam visoke civilne dužnosti za koje Vi vrlo dobro znate. Ko krene na borce slijedi mu Božija-Allahova kazna. Narod koji ne cijeni svoju prošlost, nema budućnosti!

 

S poštovanjem!                                                                                          Hajrudin Jusufović-Belja

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version