Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

NIP: APEL SUPERVIZORU ZA BRČKO DISTRIKT BIH GOSPODINU MICHAELU SCANLANU

0

Poštovani,

posebno cijenimo Vaše napore na provođenju reformi u Brčko distriktu BiH i svjedoci smo da su Vaše inicijative formalno prihvaćene od vladajućih struktura u Brčko distriktu BiH.

Nažalost,samo formalno, jer ovih dana svjedočimo da je Skupština Brčko distrikta BiH  na svom posljednjem zasjedanju u ovom sazivu sve Vaše napore i očekivanja građana ignorisala, te na brutalan način AMANDMANIMA POSLANIKA podijelila više od               5 000 000 KM grantova, bez ikakvih kriterija i programa. Podsjećamo Vas na čvrsto obećanje koje ste dali Vi, kao i vladajuća struktura, da se nikad više neće dijeliti budžetska sredstva netransparentno i to u vidu grantova po AMANDMANIMA POSLANIKA.

Samo petnaest dana prije održavanja LOKALNIH IZBORA pogazili su sva svoja obećanja , te obmanuli i Vas i građane, jer je ovo najcrnji vid političke korupcije i manipulacije javnim novcem, zbog čega je javnost u Brčko distriktu BiH ogorčena, te se dovodi u pitanje kredibilitet IZBORA.

Na Vas APELUJEMO  da svojim autoritetom obezbijedite da se ove odluke Skupštine Brčko distrikta BiH ne impelmentiraju, kako Brčko distrikt BiH ne bi ostala crna mrlja političkih manipulacija i izbornih procesa, u kojima nažalost Brčko distrikt BiH prednjači .

Građani očekuju da se u vrijeme epidemije COVID-19  ovih 5 000 000 KM kao i druga sredstva iz BUDžETA usmjere u mnogo značajnije prioritete, prije svega pomoć privredi i najugroženijim socijalnim kategorijama.

S poštovanjem

Služba za odnose sa janvošću
NAROD I PRAVDA

Brčko, 02.11.2020. godine

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version