Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

NEPOTIZAM: Hatidža Kadrić sestra Gradonačelnika Eeseda Kadrića (SDA), istovremeno konkurisala na poziciju sudije Osnovnog suda i tužioca u Tužilaštvu Brčko distrikta BiH!

0

Kako nezvanično saznajemo putem svojih izvora rođena sestra Gradonačelnika Brčko distrikta BiH Hatidža Kadrić koja se spominje u tekstovima žurnala koji vežu SDA lidera iz Maoče Eseda Kadrića za veliku dozu nepotizma gdje je svu svoju bližu rodbinu zaposlio i uhljebio na jasle budžeta Brčko distrikta BiH.

Pored supruge Mensure na šefovskoj poziciji u zavodu za izgradnju BD BIH i brata Šefketa koji obnaša funkciju šefa tehničke službe u JZU Brčko, snahe supruge od Šefketa koja je dobila specijalizaciju kao doktor medicine finansiranu izdvajanjem iz Budžeta BD BIH i sestre Hatidže koja je trenutno zaposlena u Osnovnom sudu u Brčkom kao stručni saradnik, gdje sada preferira ka poziciji sudije Osnovnog suda ali istovremeno i tužioca u tužilaštvu BD BIH.

Prema saznanjima redakcije portala “TIMES.BA” postoji i plan “B” ukoliko kojim slučajem ne prođe na konkursu planirana je da se prebaci u Pravobranilaštvo BD BiH.

Iako je Hatidža Kadrić sestra kontraverznog Gradonačelnika Eseda Kadrića koji krši zakone u saobraćaju, bježi od policije koja ga goni pod rotacijskim svjetlima i nedozvoljenog i nepravilnog parkiranja.

Hatidža je konkurisala čak na dvije pozicije. Jedna za sudiju u Osnovnom sudu BD BiH a druga pozicija za tužioca u tužilaštvu BD BIH.

Evidentno je zaključiti iz ovoga ali i pretpostaviti da se Gradonačelnik ESED KADRIĆ zbog prethodnih sličnih razloga koje smo do sada navodili pokušava zaštiti u institucijama kao što su Sud i Tužilaštvo kako bi što mirnije spavao.

No pitamo se hoće li mu ovaj put od pomoći biti Javni Tužilac Zekerija Mujkanović kog je Gradonačelnik i Predjsendik brčanske SDA Esed Kadrić često znao pohvaliti u svojim političkim i sličnim govorima.

No informacija do koje smo došli a koja se vodi kao javna tajna je da će konkurs za Predsjednika suda biti oboren s ciljem kako bi na sljedeći se prijavio upravo Glavni Tužilac Zekerija Mujkanović koji bi prema našim navodima preferira na mjesto Predsjednika Osnovnog suda u Brčko distriktu BiH.

No bilo kako bilo vjerujemo da će današnji izborni rezultat Općih izbora 2022 godine biti od velikog značaja svim funkcionerima Brčko distrikta BiH koji su prema našim informacijama zabrinuti za svoje pozicije ali i pad Vlade BD BIH zbog stranačkih kalkulacija centrale stranki i sklapanja vlasti na državnom nivou.

No vjerujemo da će vrijeme pokazati svoje, ili kako bi se narodno kazalo “Ako laže jarac, ne laže rog”…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version