Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Aljoša Čampara čuvar sigurnosti Bosne i Hercegovine, upoznajte nove generacije funckionera koje svojim zalaganjem i radom vode našu državu ka Europskom putu

0

U Bosni i Hercegovini dolaskom novih zapadnih administracija defitnitivno dolazi do velikih pomaka kada je u pitanju stepen sigurnosti naše zemlje. Sve veća i iskrenija borba protiv korupcije,trgovine ljudima, terorizma, širenja govora mržnje, nacionalne i vjerske netrepeljivosti je izuzetno vidljiva.

Nakon što smo ranije takođe pohvalili rad tužioca Olega Čavke koji profesionalno i hrabro obavlja svoj posao, moramo spomenuti i pohvaliti rad gospodina Aljoše Čampare koji takođe problemima sa kojima se naša država BiH suočava pristupa profesionalno i hrabro.

Aktivnosti su definitivno vidljive kada je u pitanju čuvanje sigurnosti naše zemlje. Predpostavljamo da BiH doživljava preporod koji nije doživjela čak ni poslije rata kada je borba protiv korupcije u pitanju.

S obzirom na sve navedeno možemo zaključiti da se radi upravo o generaciji mladih funkcionera, političara i novih generacija koje uzimaju politiku naše zemlje postepeno u svoje ruke. Ovo je po prvi put nakon duže vremena da se počelo nešto konkretno raditi. Vidjeli smo aferu respiratori te uvođenje američkih sankcija sumnjivim političarima Bosne i Hercegovine te mnoge druge radnje sprečavanja malverzacija unutar sigurnosno obavjestajne agencije Bosne i Hercegovine.

Pomoć zapadnih administracija je takođe vidljiva jer su i oni prepoznali da bi se sa novim generacijama koje nisu ovisne o starim jednonacionalnim strankama koje su zadnjih godina u vlasti svojim pogrešnim i ne kvalitetnim pristupom našu zemnlju doveli do stepena devastacije i odliva mozgova. Veliki broj mladih ali i onih srednje životne dobi su napustili našu zemlju, upravo zbog nepotizma i korupcije. Očigledno je da struktura jednonacionalnih stranki godinama vode našu državu 10 godina unazad.

Jednostavno Bosni i Hercegovini potrebnui su čuvari zemlje poput Aljoše Čampare, Olega Čavke i svih onih sličnih njima koji rade svoj posao po zakonu jer ovo je definitivno profesionalni pristup radu sa konkretnim rezultatima koji vode našu državu prvi put u historioji ispravnom stazom ka modernom, demokratskom europskom putu.

PODIZANJE SIGURNOSTI / Čampara pozvao sve kantonalne ministre unutrašnjih poslova na sastanak u FMUP

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara pozvao je 29. septembra 2021. godine sve kantonalne ministre unutrašnjih poslova da krajem oktobra dođu na sastanak svih ministara unutrašnjih poslova u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine.

“S uvjerenjem da je svim ministrima unutrašnjih poslova u entitetu Federacija BiH jedan od ključnih prioriteta podizanje stepena sigurnosti u Federaciji BiH, stvaranje okvira za jačanje nezavisnosti uprava policije od političkih ili bilo kakvih drugih utjecaja, davanje podrške borbi protiv kriminala i korupcije te donošenje propisa koji će voditi uspostavljanju efikasnijeg i efektivnijeg sigurnosnog sistema u FBiH, predlažem vam da započnemo održavanje redovnih sastanaka ministara unutrašnjih poslova u FBiH”, naveo je ministar Čampara u dopisu.

Sastanci bi bili organizovani u formi koordinacije i rezultirali bi zajedničkim izjavama, a koje bi se konkretno odnosile na sigurnosni sistem FBiH te zauzimanje jedinstvenih stavova vezanih za sigurnosne izazove s kojim se susreće Federacija BiH.

“Posebno ističem da takvi sastanci trebaju za rezultat imati davanje podrške upravama policije u borbi protiv kriminala i korupcije, eliminisanju političkog utjecaja na rad policije, koordiniranje reformi unutar sigurnosnog sektora i slanje jedinstvene poruke građanima BiH”, piše u dopisu ministra Čampare.

Na sastanke ministara unutrašnjih poslova u FBiH bit će pozvani i međunarodni partneri, odnosno predstavnici OHR-a, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Delegacije Evropske unije u BiH i OSCE-a, tj. međunarodnih partnera koji su pružili nemjerljiv doprinos uspostavi efikasnijeg i nezavisnijeg sigurnosnog sistema u FBiH.

Prvi sastanak ministara unutrašnjih poslova u FBiH trebao bi biti održan u drugoj polovini oktobra 2021. godine u prostorijama Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version