Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Bliže nam se izbori !!!

0

August je mjesec, politički akteri kolektivno odlaze na godišnje odmore, mnogima će ovo biti i posljednji godišnji odmor u svojstvu političkog djelatnika. Izbori koji slijede biti će sve osim onoga što bi oni u biti trebali da budu u civiliziranom svijetu – festival demokratije.

Naprotiv ovi naši najviše ličit će na gladijatorsku arenu i najteže historijske bitke opisane u historijskim romanima, literaturama, poeamama poput bitke na Bedru, Kosovskog boja, bitke na Sutjesci, Neretvi i dr. Potoci političke krvi liti će na sve strane. Političke glave padat će svuda razasute po bosanskim gradovima, poljima, planinama i krševima.

U prvim ešalonima političkih vojski ovaj put naći će se najmudriji, najiskusniji i najvještiji politički igrači. Borba će biti bespoštedna – na sve ili ništa. Bitke će obilovati neviđenom hrabrošću i junaštvom do također i neviđenih izdaja i zavjera ; poput Vuka Brankovića u Kosovskom boju koji izda rod i porod i pleme svoje ili čuvene posljednje Cezarove historijske rečenice ‘Zar i ti sine brute’

Vlast je sve i sve za vlast moto je političke utakmice koja slijedi i koja je kako stvari stoje neizbježna i neminovna.

Ogroman mit o pobjedniku će da se stvori iako u realnosti pobjednika niti na zvizak neće biti – gubitnici će apsolutno biti svi. Ako izvučemo pouke za neke nove i sljedeće bitke, onda smo pobijedili! Prem, da znam ja nas.

Ako ne, onda nam ostaje samo da odgajamo nove mlade vučiće za nove i sljedeće bitke. U ovom našem slučaju ako se nešto može i pozitivno zaključiti – političke. Jer i to je civilizacijski pomak za nas.

 

Za TIMES.BA: Mirza Šadić

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version