Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Saša Magazinović o izdaji SDP-a u Srebrenici: To je udruženi zločinački poduhvat

0

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a i državni parlamentarac Saša Magazinović oštro je reagovao nakon informacije da je lokalni SDP u Srebrenici osumnjičen da je zloupotrebljavao dokumente Bošnjaka u korist Mladena Grujičića.Magazinović je na Twitteru poručio da se ograđuje od takvog postupka SDP-a u Srebrenici, poručivši da je to za njega udruženi zločinački poduhvat.

“Ne u moje ime. Kao i svi, ljut sam zbog događaja u Srebrenici. Nisu to radili u ime partije! To je udruženi zločinački poduhvat. Kriminalno je svugdje, a posebno podlo takvu stvar uraditi u Srebrenici u kojoj vlada svakodnevna borba za poštivanje osnovnih ljudskih prava i mir”, istakao je predsjednik Glavnog odbora SDP-a.

SDP je već iz stranke isključio povjerenika za Srebrenicu koji je danas uhapšen Begu Bektića. Ipak, već su stigle brojne reakcije i osude, a najžešće poruke dolaze iz SDA odakle pozivaju predsjednika SDP-a Nermina Nikšića da podnese ostavku.

Podsjetimo, predsjednik SDP-a Srebrenica Bego Bektić te Enver Hamzić i Muamer Sandžić sumnjiče se da su nedozvoljeno koristili lične podatke bh. građana za glasanje putem pošte iz Srbije, te fiktivnim glasovima pogodovali kandidatu za načelnika Općine Srebrenica Mladenu Grujičiću, kao i Socijaldemokratskoj partiji BiH.

Podsjetimo se nedavno Saša Magazinović u ime glanvog odbora SDP-a BiH se takođe ograđivao od potpisanog sporazuma sa SDA u Brčkom gdje je prema njegovim rječima navedeni sporazum potpisan bez dozvole glavnog odbora.

Hoće li ista sudbina smjene pojedinaca slijediti i u Brčkom kao i u Srebrenici ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version