Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Mirza Ganić predstavio novi acapella cover “Allahova lijepa Imena”

0

Perspektivni mladi bh izvođač ilahija i kasida, sevdaha, ali i pop muzike Mirza Ganić, predstavio je 1. Augusta Lyric video za cover “Asma Allah Alhusna” ili u prevodu “Allahova lijepa Imena”, kao svoj mali poklon vjernicima u ovim blagdanskim danima Kurban Bajrama.

“Inače, autor ove prelijepe muzičke kompozicije na arapskom jeziku je Egipćanin Sayed Mekawy. Jako je poznata i sluša se širom svijeta, ali je na našim prostorima slabo ko izvodi tako da sam došao na ideju da je Bajram odlična prilika da se i to uradi.” – poručio je Ganić. Vokal za acapella (bez muzike) cover je snimljen u studiju “Mekam Lounge” kod producenta Abdulkerima Popaje koji je dao veliki doprinos.

A za video montažu zaslužni su Mehmed Bajraktarević i Abdurahman Bešović zajedno sa njihovim saradnicima. U ilahiji se istovremeno prožima više melodija u Saba, Adžem i Bejati mekamima koji izazivaju emociju radosti i tuge tokom cijele izvedbe.

Do sada je Mirza snimio jednu kasidu pod nazivom “Od dun’ja sam ruke dig’o”, a trenutno radi na svojoj drugoj ilahiji pod imenom “Bismillah” na arapskom jeziku, također u saradnji sa Abdukerimom Popajom, a čije je objavljivanje planirano u toku ove godine, ako Bog da.

Za kraj, želimo Mirzi mnogo uspjeha u narednim projektima i nastupima, a našim čitateljima čestitamo bajramske blagdane riječima “Bajram Šerif Mubarek Olsun”

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version