Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Nakon ukazivanja našeg portala na propuste VLADE BRČKO DISTRIKTA, Privrednik ZORAN KOKANOVIĆ donirao novu opremu za dva koša na Ficibajeru!

0

Nakon pisanja našeg portala odnosno objave članka prvijenca “F.K. Jedinstvo Brčko pliva u dugovima iz prošlosti, opstrukcije Tajkuna iz sjene” u kom jasno ukazujemo na nemar Vlade distirkta na pojedine djelove grada  u Brčkom, pogotovo kada su u pitanju infrastrukture i sportski tereni i kompleksi.  Gdje smo prikazali fotografiju koju je napravila naša redakcija a koja je predstavljala OGLED ZA UGLED grada na kojoj su prikazani košarkaški teren na Brčanskom izletištu FICIBAJER gdje je vidljivo da na konstrukcijama koševa nema table,obruči  i mrežica.

To je rezultiralo je da su pojedini privrednici u Brčkom opazili taj nedostatak za kojim nitko ne mari i odlučili jako lijepom gestom iz svog džepa donirati dvije nove table i obruč kako bi gradu vratili barem malo dostojanstva našem gradu Brčko.

Fotografija koju smo objavili 28.05.20 FICIBAJER KOŠARKAŠKI TEREN BEZ USLOVA ZA IGRANJE (Foto:REDAKCIJA)

Nismo sigurni da li je to povezano sa pisanjem našeg portala ali smo ubjeđeni da je barem malo pokrenulo ljude da krenu finim primjerima motivisati i ostale građane Brčko distrikta kako bi se i oni probudili iz dubokog sna i krenuli takođe finim potezima poput ovog doprinositi da se osnovni nedostatci u gradu isprave. Iako su to VLADA BRČKO DISTRIKTA i razni političari trebali davno uraditi, no ovo im je vjerovatno poruka koja predstavlja medijski ŠAMAR građana, da VLADA BD mora i treba povesti  malo više računa o gradu Brčko nego na ličnoj promociji.

Takođe trebamo da podsjetimo da godišnji budžet Brčko distrikta iznosi preko 200 miliona konvertibilnih maraka.

Našportal “The District Times” i dalje će da ukazuje na nepravilnosti u našem gradu u cilju motivacije građana kako bi mirnim,zakonskim,demokratskim ili humanitarnim putem vratili gradu Brčko barem malo dostojanstva.

Kako RADIO BRČKO prenosi osoba koja je donirala sportsku opremu odnosno koja je omogućila da se popravi i dovede u funkciju košrarkaško igralište na izletištu FICIBAJER je brčanski privrednik Zoran Kokanović.

Izletište FICIBAJER BRČKO 01.06.2020 Fotografija preuzeta sa portala RADIO BRČKO (radiobrcko.ba)

On je odlučio pomoći mladima i drugima koji vole košarku, da koševi ponovo budu u funkciji putem doniranja opreme za popravku istih u vrijednosti od hiljadu KM. Donacija se sastoji od nove košarkaške table, mreža i obruča.

Adnan Mustafić se u ime sportskih kolektiva i pojedinaca koji rekreativno igraju košarku na Ficibajeru zahvalio Zoranu Kokanoviću na ovoj vrijednoj donaciji i dodao da se odmah pristupilo stavljanju koševa sa novom opremom u funkciju.

Stoji u objavi koju prenosi Radio Brčko.

Portal “THE DISTRICT TIMES” u ime redakcije zahvaljuje se gospodinu ZORANU KOKANOVIĆU na ovako finoj gesti koja bi trebala da bude primjer svima u Brčkom da grad Brčko zaslužuje puno više nego što mu se trenutno pruža te da bi VLADA BRČKO DISTRIKTA i svi POLITIČARI pa i predstavnici NACIONALNIH MANJINA u vlasti trebali povesti više računa od samih građana i privrednika jer ipak oni predstavljaju odgovornu GRANU velikog stabla koje se zove BRČKO DISTRIKT.

Takođe se nadamo da će OHR i SUPERVIZOR za BRČKO DISTRIKT BIH osim što svojim izjavama uvijek hvali rad VLADE BRČKO DISTRIKTA konačno uputiti i kritiku VLADI BRČKO DISTRIKTA o ovakvim propustima VLADE  kao i o propustu projekta  koji se realizuje već 20 godina a zove se STADION 7. APRIL JEDINSTVO BRČKO DISTIRKT BIH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version