Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Pedesetak osoba iz entiteta Republika Srpska i Brčko distrikta BiH uskoro bi se moglo naći na novoj crnoj listi SAD-a!?

0

Kako nezvanično saznaje redakcija portala “TIMES.BA” uskoro bi se oko Pedesetak fizičkih i pravnih lica iz RS- i Brčko distrikta BiH moglo naći na novoj crnoj listi SAD-a.

Pored Entiteta Republika Srpska BiH jedna privatna firma iz Brčko distrikta BiH a koja ima poslovanja i u entitetu Republika Srpska BiH bliska Miloradu Dodiku navodno bi se mogla naći također na novoj crnoj listi SAD-a kao i navodno dva fizička lica odnosno zastupnika biznismena Srpske nacionalnosti iz Skupštine Republike Srpske i Brčko distrikta BIH.

Kako tvrde izvori u pripremi je nova Crna lista SAD-a koja bi također pored blokiranja računa sa kojih potencijalne individue sa navodne crne liste primaju plate mogla banovati i Switf kod Bankama iz Republike Srpske BiH.

Izvori tvrde da su upravo ovi potezi priprema BiH za ulazak u NATO savez koji bi se trebao desiti krajem Septembra 2024. godine prije lokalnih izbora u BiH kao jedan od prvih koraka otvaranja pregovora za članstvo u Europsku uniju.

Jedan od izvora tvrdi također da su u BiH raspoređene najelitnije NATO postrojbe koje će biti u stanju pripravnoasti u slučaju kada bi se desilo ugrožavanje mira i ustavnog poretka u Bosni i Hercegovini odnosno narušavanja Dejtonskog sporazuma na bilo kojoj strani od bilo kojeg naroda u BiH, a koje bi imale za cilj da uhapse sve one koji narušavaju gor navedeno, tvrdi izvor.

Izvor:
TIMES.BA
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version