Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

SLOBODANKA ĆURČIĆ PODNIJELA OSTAVKU U SKUPŠTINI BD BIH: Nakon posjete OSCE-a BiH Komisiji za odlučivanje o sukobu interesa sijevaju ostavke,bolovanja i godišnji odmori!

0

Kako saznaje redakcija portala “TIMES.BA” zastupnica u Skupštini Brčko distrikta ispred političke stranke SNSD gospođa Slobodanka Čurčić je podnijela ostavku sa mjesta zastupnice u Skupštini Brčko distrikta BiH. No kako javnosti stvarni razlozi ostavke nisu poznati redakcija portala “TIMES.BA” došla je do nezvanične informacije putem izvora a što se vodi kao javna tajna, da je gospođa Slobodanka Čurčić podnijela ostavku zbog sukoba interesa.

Naime juče je 31.01.2022 godine OSC BIH posjetio neke institucije Brčko distrikta BiH kao i Kancelariju za odlučivanje o sukobu interesa BD BIH. Izvor tvrdi da se sumnja da je upravo pritisak OSC-a zbog navodnog sukoba interesa glavni razlog ostavke gospođe Slobodanke Ćurčić pored pododičnih firmi sporan je bio i Šef odjeljenja za Obrazovanje gospodin Zoran Bulatović zbog rodbinskih veza.

Pretpostavlja se da ovo neće biti jedina ostavka u Skupštini i Vladi BD BIH kako saznajemo bit će još ostavki nekih zastupnika iz većine iz reda Bošnjačkog naroda zbog netačnog popunjavanja imovinskog kartona odnosno zbog netačnih navoda i vrijednosti imovine.

Na mjesto zastupnika umejsto gospoše Ćurčić u Skupštini BD BIH bi trebao doći trenutni kordinator Vlade BD BIH gospodin Željko Antić u politici poznat kao “PENCILIN” za hrvate iz brčanskog HDZ-a. Na njegovo mjesto Glavnog kordinatora vlade BD BIH bi također trebao doći neko drugi. Postalvja se pitanje da li je to dovoljan alibi za sastav nove vlade odnosno prekonponovanja vlasti BD BIH predvođene na državnom nivou sa Osmorkom,SNSD-om i HDZ-om!?

Kako smo također saznali nezvaničnim putem izvor tvrdi da je zadatak OSCE-a BiH vrlo jasan a to je suzbijanje Korupcije,Nepotizma i Sukoba interesa u Brčko distriktu BiH.

No ono što je interesantno je da je prije nekoliko dana direktor JP Komunalno BD BIH gospodin Kemal Atić otišao na bolovanje. Također još interesantnije je da u trenutku kada je juče OSCE BIH posjetio Brčko distrikta BiH kako izvor tvrdi Gradonačelnik BD BIH gospodin Esed Kadrić je navodno uzeo godišnji odmor te eskivirao ove susrete OSC-a ukoliko ih je uopće bilo i planirano.

Nako nobjave našeg teksta prije nekoliko dana o nepotizmu Gradonačelnika Eseda Kadirća nekoliko dnaa na poso se također nije pojavio ni njegov brat Ševket Kadrić šef sigurnosti u JZU BD BIH.

Interesantno je da se sve to dešava u trenutku kada je vrlo jasan nepotizam Eseda Kadrića o čemu smo i mi i drugi mediji ranije pisali kada je u pitanju zapošljavanje njegove uže familije na Budžet BD BIH.

Također je interesantno da se sve ovo dešava i u trenutku kada je grupa anonimnih građana prijavila sukob interesa šefa kabineta gradonačelnika Eseda Kadrića gospodina Amira Softića i njegove rođene sestre Amre Redžić inače inspektorice u inespektoratu kancelarije gradonačelnika BD BIH.

Upravo ovih dana Komisija za odlučivanje o sukobi interesa BD BIH trebala bi da odgovori na ovu prijavu na svojoj web stranici kako je ranije i potvrdila našem portalu u telefonskom razgovoru Predsjednica ove komisije gospođa Admira Mujić.

Ono što je čudno jeste da Kancelarija za prevenciju Korupcije čiji je direktor gospodin Žarko Čosić, prema svemu sudeći djeluje samo na papiru. Niti jedan podatak o ovoj kancelariji ne postoji online. Također su kontakti brojevi telefona i e-mail adrese nedostupne građanima BD BIH kao i svim novinarima.

Ukoliko bi neko želio prijaviti korupciju morao bi pješke tražiti kancelariju za prevenciju korupcije u BD BIH.

Prije nekoliko dana kontaktirali smo vladu Brčko distrikta BiH te ih pitali zašto ova kancelarija nema adrese i kontakte. No u vladi su nam kazali da je to zbog razloga faze preseljenja ove kancelarije na drugu lokaciju. No kada smo pitali koliko dugo ova kancelarija postoji i kako je moguće da nema baš nikakav kontakt, odgovor je bio da u vladi o tome ništa ne mogu kazati te da moramo to pitati direktora gospodina Ćosića. Kazali su nam da ostavimo kontakt redakcije te da će nas čim prije gospodin Čosić kontaktirati. No prošlo je više od 6 dana niko nije kontaktirao redakciju portala “TIMES.BA”.

No postavlja se samo jedno pitanje a to je jesu li OSCE,OHR i međunarodna zajednica konačno uzeli stvar u svoje ruke kada je u pitanju Korupcija,Nepotizam i Sukob interesa u Brčko distriktu BiH!?

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version